Регбісти ДЮСШ-2-«Роланд» — переможці турніру в Польщі

  16 червня у польському містечку Сосновіце, що поблизу Катовіц, відбувся ХХ міжнародний турнір з регбі серед юнаків, присвячений пам’яті відомого польського регбіста Фелікса Микитюка.

  Вперше взяли участь у цьому турнірі і юні регбісти з івано-франківської ДЮСШ №2.

  Першість у турнірі серед  юнаків до 13 років розігрували чотири команди, які змагалися у одне коло. Приємно відмітити, що наші хлопці ( у складі івано-франківців виступали три гравці з Львова) у всіх іграх показали хорошу індивідуальну і колективну гру. Лише у першій грі команда із Сосновіц з перших хвилин заволоділа ініціативою і повела у рахунку з перевагою у дві «спроби». Коли вгамувалось стартове хвилювання, а лідерські якості проявив капітан команди ДЮСШ Картеньов В’ячеслав, тричі поклавши м’яч у «заліковому полі» суперника, шанси на виграш у польських ровесників були зведені до мінімуму. Перемога з рахунком 25:20 вселила впевненість нашим хлопцям у наступних іграх .

  Наступні суперники івано-франківців команда з Битома та краківська «Ювенія» нічого не могли вдіяти проти швидкої і комбінаційної гри наших земляків. Про це свідчать і результати - 25:5 і 45:20 на користь українців. У двох останніх іграх вісім (!) разів відзначився Мальчук Сергій та чотири Картеньов В’ячеслав. Добре у всіх іграх проявили себе також Осіпов Владислав, Єрмаков Григорій та Фернюк Володимир.

  Кращим гравцем турніру був визнаний Мальчук Сергій.

  У турнірі юнаків до 15 років команда, основу якої складали львів’яни, доповнена  п’ятьма івано-франківцями, не зуміла виграти жодної гри. Команда з підмосковного Зеленограда легко перемогла українців 29:0. Ігри проти господарів із Сосновіц і регбістів з чеського Гавіржова хоч і проходили у рівній боротьбі, все ж закінчились перемогами суперників.

  Перший візит юних франківських регбістів за кордон був надзвичайно корисним і для дітей, які повернулися додому і з нагородами, і з подарунками від господарів та новими враженнями, так і для керівництва івано-франківського регбі. Федерація регбі Сілезії виявила велике зацікавлення у налагодженні більш тісних зв’язків між регбійними осередками наших двох регіонів. А у найближчих планах стала домовленість про участь восени польських команд у турнірі в Івано-Франківську та наших юнаків у турнірі в Кракові, що відбудеться у жовтні цього року.

Леся, 22.06.2012 11:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини