З вересня ЦНАП буде видавати довідки і оформляти паспорти

Відбулась спільна прес-конференція заступника міського голови Івано-Франківська Руслана Панасюка, керівника Івано-Франківського ЦНАП Надії Прокопів-Старчевської та в. о. начальника управління ДМС (Державної міграційної служби) в Івано-Франківській області Андрія Якуб’яка щодо старту пілотного проекту надання адміністративних послуг Державною міграційною службою в Івано-Франківській області через Центр надання адміністративних послуг.

 В рамках прес-конференції Андрій Якуб’як зазначив, що на виконання Закону України «Про адміністративні послуги» та Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» стартує пілотний проект щодо надання адміністративних послуг Державною міграційною службою в Івано-Франківській області через Центр надання адміністративних послуг.
      Зокрема, планується з 2 вересня 2013 року в ЦНАП надаватимуться наступні послуги:
      - реєстрація місця проживання;
      - зняття з реєстраційного обліку;
      - оформлення паспортних документів;
      - оформлення документів на вклеювання фотографії;
      - видача довідок (на субсидію, соцзахист, МВК та ін.).

Дані послуги надаватимуться мешканцям ОСББ, БК (будинкових комітетів) та мешканцям так званого приватного сектору. При цьому послуги, які надавалися мешканцям КП «Єдиний розрахунковий центр», і надалі будуть надаватися паспортистами КП «ЄРЦ». Для цього ЦНАП функціонально розширить межі за рахунок долучення приміщень КП «ЄРЦ» (відкриття дверей 2-го поверху).

 Як зазначив під час прес-конференції заступник міського голови Руслан Панасюк, запуску цього проекту передували тривалі переговори та підготовка робочих місць у ЦНАПі. 

«Зараз ми знаходимось на перехідному етапі. Фахівці-адміністратори здійснюють прийом та видачу документів за своєю спеціалізацією (архітектура, земельні питання, інші галузі). Проте, ми йдемо до того, щоб кожен адміністратор ЦНАП міг діяти за принципом універсальності, тобто міг прийняти вхідний пакет документів та видати готовий документ будь-якого напрямку», - зазначив Руслан Панасюк.

За словами керівника Івано-Франківського ЦНАП Надії Прокопів-Старчевської, на сьогодні готують двох фахівців-адміністраторів, які здійснюватимуть прийом та видачу документів на послуги ДМС. З 02.09.2013 р. інформацію про адміністративні послуги, які надаватимуться Управлінням Державної міграційної служби через ЦНАП, буде розміщено на інтерактивному сайті cnap.if.ua.

В рамках прес-конференції заступник міського голови Івано-Франківська Руслан Панасюк та в. о. начальника управління ДМС (Державної міграційної служби) в Івано-Франківській області Андрій Якуб’як підписали угоду про співпрацю, щодо якісного надання послуг ДМС через Центр надання адміністративних послуг. Угода є документом, що засвідчує наміри Сторін створити для суб’єктів звернень ефективний механізм доступу до адміністративних послуг, закріпити прозорість процедури надання та отримання результату послуги

Леся, 14.08.2013 14:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини