В Івано-Франківську відбулись громадські слухання щодо діяльності ЄРЦ

Комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» 26 липня 2013 року провело громадські слухання присвячені другій річниці роботи підприємства. Участь у слуханнях взяли народний депутат України Руслан Марцінків та секретар міської ради Микола Вітенко.

Початку слухань передував показ короткого відеозвіту з  ключовими віхами роботи комунального підприємства. Зокрема було згадано про суттєві зміни в організації роботи паспортистів, аварійної служби, контакт-центру, запровадження інституту будинкових голів та практики розіграшу призів серед сумлінних платників.

Народний депутат України Руслан Марцінків у своєму виступі зазначив, що створення ЄРЦ змінює уявлення про комунальні структури. За словами народного депутата, це чи не перше підприємство, котре відкрито проводить зустрічі з громадою.

Також народний депутат звернув увагу на позитивні результати внаслідок упровадження практики співфінансування. 

«За час функціонування ЄРЦ на умовах співфінансування відремонтовано дахи в 34 будинках, проведено ремонт 33 підвальних розгалужень, 60 підїздів. Зараз проводяться роботи з облаштування дворів. Перший такий двір нещодавно відремонтували на Стуса, 19-21».

Заступник директора «Єдиного розрахункового центру» Руслана Василюк виступила у якості модератора слухань. Організатори передбачили пріоритетність виступів мешканців перед звітуванням чиновників. Тож слово надавалось усім бажаючим.

Учасники слухань у своїх виступах відзначали як реальні здобутки КП «ЄРЦ» та комунальної реформи загалом, так і наявні проблеми. Зокрема і досі окремі мешканці вважають недостатньо прозорими тарифи на послуги. Нарікання викликає спосіб ухвалення ключових рішень щодо утримання будинків.

Секретар міської ради Микола Вітенко відзначив принципову різницю в питаннях у порівнянні зі слуханнями листопада 2011 року. Адже цього разу громада воліла говорити саме про вирішення конкретних питань.

Директор підприємства Вадим Войтик визнав потребу ширшого діалогу з громадою за кожним окремим будинком. У своєму підсумковому слові він наголосив на важливості стимулювання ініціативи мешканців.

«Безумовно ЄРЦ – лише перехідна структура. І своє головне завдання підприємство бачить у найефективнішому управлінні всім житловим фондом через пріоритетні програми. Завдання яких – допомогти власникам самостійно утримувати належну їм нерухомість. В тому числі шляхом вибору альтернативного управителя».

Запрошення мешканців на громадські слухання були розміщені у газеті «Західний кур’єр», на обласному радіо та на дошках оголошень під’їздів багатоповерхових будинків міста. Захід відбувся у Народному домі по вул. Шевченка, 1.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 29.07.2013 10:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини