ЄРЦ запропонував врегулювати порядок паркування на прибудинкових

КП «Єдиний розрахунковий центр» розробив та подав на затвердження місцевої влади проект рішення «Про рух та паркування приватного транспорту у житлових зонах м. Івано-Франківська».

Правила розроблені з метою впорядкування руху на територіях житлової зони, порядку облаштування та утримання майданчиків для паркування, встановлення та демонтажу засобів обмеження руху.

Документ передбачає, зокрема, заборону у житлових зонах транзитного руху транспортних засобів, навчальної їзди, рух вантажних автомобілів, тракторів, самохідних машин і механізмів (крім тих, що обслуговують об'єкти і громадян, виконують технологічні роботи або належать громадянам, що проживають у цій зоні).

З метою обмеження транзитного руху, швидкісного режиму за рішенням міської комісії з безпеки руху у житловій зоні можуть бути встановлені засоби обмеження руху та/чи засоби зниження руху.

Також передбачається заборона на паркування у спосіб, що перешкоджає проїзду до будинку та сміттєвого майданчика спеціального автотранспорту, безпосередньо перед входом до під’їзду житлового будинку, ближче, як за 10 метрів до дверей нежитлових приміщень, через які проводиться вивантаження або навантаження товарів, з заїздом на відокремлений бордюром чи позначений у інший спосіб тротуар прибудинкової території, на зелених зонах, пішохідних доріжках, дитячих та спортивних майданчиках.

Згідно правил на прибудинкових територіях не допускається мийка та технічне обслуговування приватного транспорту.

Вперше розроблений проект передбачає правила з облаштування паркувальних майданчиків на прибудинкових територіях. Рішення про таке можуть ухвалити співвласники будинку на загальних зборах.  

Проект програми ближчим часом буде винесений на розгляд виконавчого комітету міської ради. Розгляд документу відбуватиметься в рамках регуляторної процедури. Текст проекту програми доступний на сайті domivka.if.ua.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 08.07.2013 13:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини