Нардеп Володимир Купчак закликає не спекулювати на темі Волинської трагедії

Народний депутат Володимир Купчак закликає політиків не спекулювати на темі міжнаціональних конфліктів та Волинської трагедії зокрема. Про це він заявив, коментуючи звернення депутатів Верховної Ради до свої колег із польського Сейму відносно подій на Волині у 1943-1944 роках.

«Відомо, що країна, котра не пам’ятає свого минулого, не має майбутнього. Але одна справа – пам’ятати, а зовсім інша – спекулювати на трагічних сторінках історії. На жаль, саме це ми спостерігаємо сьогодні, коли деякі політикани, прикриваючись патріотичними гаслами, сіють ненависть та розкол в Україні. Цю практику слід негайно припинити», - говорить Володимир Купчак.

Він підкреслює, що сьогодні Україна та Польща мають шукати спільні цінності, а не те, що їх роз’єднує. Тим більше, що під час подій на Волині масово гинули як українці, так і поляки.

«Особисто я повністю підтримую діяльність УПА і вважаю Степана Бандеру справжнім героєм, який не пошкодував життя заради України. На його прикладі ми маємо виховувати молодь! Однак, слід визнати – війна не буває без жертв і, якщо випадки винищення людей на Волині були з обох сторін, ми маємо це визнати та попросити пробачення один в одного. Досить шукати винних! Депутати взяли на себе відповідальність та зробили перший крок до примирення. Маю надію, що такий же крок зроблять і польські колеги. Адже наші народи поєднує багато спільного і на державному, і на побутовому та родинному рівні», - зазначив Володимир Купчак.

Депутат додав, що добросусідські відносини з Польщею важливі й з точки зору євроінтергаційних прагнень України: «Не секрет, що Польща є своєрідним «адвокатом» України на європейській арені та допомагає відстоювати наші інтереси. До речі, саме польська сторона закликала міжнародне співтовариство визнати голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу».

Загалом же він вважає, що сьогодні в державі існує безліч економічних та соціальних проблем, над вирішенням яких має згуртуватися суспільство. 

«Замість цього нас провокують на нові конфлікти, від яких виграють не прості громадяни, а нечесні політики», - додає Володимир Купчак.

Леся, 10.07.2013 12:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини