В Івано-Франківську відзначили 109 річницю від Дня народження Степана Ленкавського

7 липня 2013 року в Івано-Франківську націоналісти вшанували пам'ять Степана Ленкавського. Біля пам’ятника провіднику ОУН міська організація ВО "Свобода" провела панахиду-віче до 109-ої річниці від Дня народження одного з головних ідеологів українського націоналізму. Участь у заходах взяли народний депутат України Руслан Марцінків, секретар міської ради Микола Вітенко, депутати міської ради, ветерани ОУН, УПА та громада міста.

Після панахиди, Руслан Марцінків та Микола Вітенко поклали вінки до пам’ятника Степанові Ленкавському. У своєму виступі голова братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський наголосив, що постать Степана Ленкавського повинна стати для багатьох джерелом натхнення, віри та сили духу. Повстанець закликав українців гуртуватися на основі націоналізму, взявши собі за приклад Степана Ленкавського.

Народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків звернувся до громади із закликом щорічного вшанування Українських Героїв. Свободіець закликав молоде покоління до наслідування героїчного чину Степана Ленкавського.

 «Перша точка Декалогу Українського Націоналіста стала життєвим кредом цілого покоління борців за Українську незалежність. І вони отримали перемогу у цьому важкому протистоянні. Ми маємо державу, і тепер уже нашим обов’язком є наповнити і зміцнити Україну власне українським змістом і духом. Ми зобов’язані пам’ятати та шанувати тих, хто поклав життя у боротьбі за Україну. «Степан Ленкавський був сумлінням ОУН, - саме так називав його Бандера. Тож і ми маємо виконати свій обов’язок перед власною совістю: наповнити нашу батьківщину українським змістом, відновити соціальну та національну справедливість. Останні події у Врадіївці засвідчили, що у нас немає соціальної справедливості. А чинний уряд продовжує гнобити і національну справедливість. Але тільки разом, гуртом ми зможемо подолати ту  бандитську братію. Коли кожен українець, плече-в-плече стане до гурту, тоді ми повалимо українофобів та здобудемо перемогу у наповненні нашої держави українським змістом», - запевнив свободівець.

Перед присутніми виступила депутат міської ради від фракції ВО «Свобода» Лариса Олексин. Вона наголосила, що життєвий шлях провідника ОУН став жертовною дорогою на шляху боротьби за Українську державу. «Ми мусимо, ми зобов’язані не тільки пам’ятати наших Героїв, а й наслідувати їх. Нехай Степан Ленкавський та багато інших українських ідеологів стануть для усіх дороговказом до майбутнього», - закликала депутат.

Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко подякув громаді за участь у пам’ятному вічі та наголосив, пам'ять про минуле породжує майбутнє. Націоналіст коротко розповів про життєвий шлях провідника.

 «Життя дарувало чимало можливостей для Степана Ленкавського – це і керівні посади, і можливість успішно працювати, але це був не його шлях. Шлях Степана Ленкавського базувався на боротьбі за Україну. Він не тільки створив Декалог Українського Націоналізму, але й сам сповідував тих 10 заповідей. Тож візьмімо й собі за приклад цю тверду, незламну та жертовну позицію», - закликав Микола Вітенко.

Леся, 08.07.2013 09:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини