Врадіївка: Захарченко не збирається у відставку, а Янукович придумав, як не допустити більше резонансних злочинів

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає недоцільною свою відставку у зв'язку зі зґвалтуванням міліціонерами жінки у Врадіївці.

Про це він повідомив на брифінгу з приводу подій у Врадіївці.

"За період незалежності держави я вже десятий міністр. Якщо поділити, то вийде, що кожен міністр попрацював по 2 роки. Я призначений у липні 2011 року. Те, що ми напрацювали за ці роки, ці напрацювання носять дуже системний характер. Якщо ми це проведемо, це піде на користь державі",– сказав міністр.

"І в такій непростій ситуації недоречно робити якісь політичні заяви", – додав Захарченко.

Він також вважає неефективним заходом переатестацію всієї міліції.

"Якщо подивитись статистику, то у період з 2005 по 2010 років, то можна сказати, що 100%  було звільнено з міліції, таку кількість було прийнято. Чи відчули ви покращення як громадяни? Ні!" – зауважив міністр.

Разом з тим Президент Віктор Янукович наполягає, аби всі винні у жорстокому злочині, що трапився у Врадіївці, були покарані, при чому показово. Окрім того, Янукович придумав три роки, втіливши які у життя можна буде запобігти злочинам, які скоюють перевертні у погонах.

«Перше – це забезпечення притягнення до відповідальності винних у випадку в Миколаєві та розбір всіх подібних інцидентів, на які нарікають люди. Дати кожному з них справедливу правову оцінку.
Друге - на колегіях правоохоронних органів, насамперед, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури треба ухвалити принципові рішення яким чином очистити правоохоронні органи від тих людей, які не достойні високого звання правоохоронця.
Третє - потрібно спростити доступ громадян до механізмів захисту своїх прав»,
- відзначив Віктор Янукович.

Прикметно, що вчора Янукович також почав вимагати від Захарченка принципових кадрових рішень на Миколаївщині. Нагадаємо, що експерти одразу рекомендували Захарченку звільнити керівників районної та місцевої міліції.

Окрім того, громадські організації вимагають, щоб і сам Захарченко пішов у відставку, бо саме при ньому стало більше гучних кримінальних  випадків за участю його підлеглих. Проте політологи відзначають, Захарченко у відставку не піде, він людина «Сімї» і цим все сказано.

 

 

 

Леся, 05.07.2013 14:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини