Невідомі у 20 містах пообіцяли що "Януковича зможуть"

 У двадцяти здебільшого великих містах України знову з'явилися наклейки з простреленим обрисом Віктора Януковича на зображенні.

Про це йдеться в листі, підкріпленому фотоматеріалами, який отримали журналістиGazeta.ua.

Відправник запевняє, що масштабну акцію провели 17 травня в Києві, облцентрах Житомир, Рівне, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль, Полтава, Вінниця, Чернівці, Харків, Суми, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Черкаси, Миколаїв, Сімферополь, а також у Севастополі, Ялті та Саках.

Від подібних настінних малюнків, які з'являлися на стінах торік, де тільки натякалося на слід від кулі на чолі, але за які засудили кількох юнаків до позбавлення волі, теперішні відрізняються додатковим написом "НАРОД ЗМОЖЕ!".

В тексті листа дії активістів пояснені так:

"Ми закликаємо наносити постійні удари по режиму Януковича. Це можуть бути як агітаційні кампанії, так і акції прямої дії. Наша боротьба - проти байдужості та зневіри. Боремося за країну, де влада пам'ятатиме, що вона слуга народу, а народ не буде осторонь проблем суспільства. Народ зможе!".

В подальшій переписці адресат розповів, що про розклейку активісти домовилися в соціальних мережах, і пояснив: наліпки вистрілили в усіх регіонах одночасно, щоб показати розгалуженість мережі однодумців, які вирішили долучитися до боротьби проти режиму теперішнього президента країни.

"Малюнок було вибрано не випадково. Бачите, режим дуже болісно на нього реагує - саджає по тюрмах, розганяє мирні акції, на яких цей малюнок з'являється. Тож, логічно - якщо це болісне явище для Януковича та його команди, значить треба цей малюнок поширювати якомога ширше", - відписав учасник листування.

Назвати себе та спільників діяч відмовився, але сказав, що поки-що це ополчення діє під умовною назвою "Самоорганізація Громадян", але "питання не в бренді чи символіці, а в діяльності та наслідках, адже це не створення нової організації, це створення цілого фронту проти режиму, мережа громадянського спротиву, до якого запрошуємо кожного", - пояснив співбесідник.

За його словами, багато громадян, які застали активістів за розклеюванням цього "звернення до співвітчизників", відгукувалися схвально:

"Люди сприйняли позитивно, навіть на Сході та Півдні України, а от правоохоронні органи - навпаки. У Дніпропетровську та інших містах ми спостерегли, що наші паперові послання здирали міліціонери, а потім акуратно клали в папку. Для чого вони їм, можна хіба що здогадуватися".

Співрозмовник зізнався, що планують і інші мобілізаційні акції. Пообіцяв викладати агітаційні матеріали в інтернет, аби кожен міг їх усіляко поширювати.







Леся, 22.05.2013 11:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини