В Івано-Франківську відкрито палату для воїнів УПА

Цей проект став успішним завдяки співпраці двох небайдужих людей - голови всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА Богдана Боровича та голови наглядової ради ПАТ «Івано-Франківськцемент» Миколи Круця.
Задля створення належних умов для лікування наших ветеранів зусиллями ПАТ «Івано-Франківськцемент» приміщення палати було повністю відремонтовано. В ньому влаштовано окремий санвузол, замінено на нові всі вікна та двері, встановлено кондиціонер та нове освітлення. Крім того, палата обладнана новими ліжками та меблями. Для зручності майбутніх пацієнтів в палаті встановлено телевізор, холодильник та мікрохвильову піч.


 «Наші мешканці звикли бачити упівців в одностроях під час відзначення державних свят, наші політики щороку дружно вітають їх зі святом Покрови, але мало хто задумується, як живеться цим людям в проміжках між різноманітними ювілеями, - говорить Микола Круць, - А поміж тим у минулому році ми з вами відзначили 70-річчя створення Української Повстанської Армії. Це означає, що наймолодшим учасникам тих військових подій сьогодні уже по 80 – 90 років. В такому поважному віці головною проблемою майже для кожної людини стає її здоров’я та можливість його підтримувати, - наголошує пан Круць, - Звичайно є сім’я, діти, внуки. Вони допомагають. Але ж є і суспільство, заради якого ці люди, в свій час, важили своїм життям. Очевидно, що наші ветерани вправі розраховувати не тільки на грамоти та добрі слова, але і на реальну підтримку».

«Я давно вже думав про створення окремої палати для лікування колишніх повстанців, це питання обговорювалося не раз і не в одному кабінеті, - каже ініціатор Богдан Борович, -   Ще у серпні минулого року, під час парламентської виборчої кампанії, на зустрічах з обласним та районними осередками Братства вояків ОУН-УПА Карпатського краю Микола Круць взяв на себе зобов’язання зрушити цю справу з мертвої точки і довести її до логічного завершення. Сьогоднішня подія є доказом того, що справжні патріоти в Україні ще не перевелись».
«Вважаю, що ми зробили добру справу», - підсумовує пан Круць, - тепер черга за медиками та благодійниками. Особливо чекаємо на останніх, оскільки вартість ліків для кожного із наших потенційних пацієнтів коливається в межах від 100 до 150 грн. на день, а лікування без належного забезпечення ліками є, як ви розумієте, беззмістовним. Отож запрошуємо всіх небайдужих людей до співпраці на благо тих наших громадян, які воювали за Україну, а отже заслужили на нашу з вами повагу та підтримку».

Так і народилась ідея створити в одному із медичних закладів місце, де кожен із учасників визвольних змагань зміг би у зручний для себе час пройти не тільки медичне обстеження, але і  курс необхідного лікування.

Івано-Франківська Міська Поліклініка №2

Леся, 02.07.2013 16:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини