Заява ветеранів Великої Вітчизняної війни з приводу проекту постанови № 2231а «Про вилучення терміну «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів України та навчальної літератури

Учасники та ветерани Великої Вітчизняної війни – мешканці Прикарпаття – глибоко обурені внесенням на розгляд Верховної Ради України проекту постанови № 2231а «Про вилучення терміну «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів України та навчальної літератури як такого, що спотворює історичну правду».

Не секрет, що саме Велика Вітчизняна війна стала ключовим фактором у вирішенні протистояння у ІІ Світовій війні. Масштаб жертв Українського народу, на який лягла найважча ноша боротьби з німецько-фашистськими поневолювачами, набагато перевищує кількість усіх полеглих у роки ІІ Світової війни поза межами колишнього Радянського Союзу, разом узятих. І саме це сьогодні пробують заперечити окремі псевдо-патріоти, намагаючись відібрати у нас право на історичну справедливість, на визнання вирішального внеску у Велику Перемогу.

Ми, ветерани Великої Вітчизняної війни – мешканці Прикарпаття, а також учасники бойових дій, які відбувалися на територіях інших держав у мирний час, вимагаємо припинити політичні спекуляції на тему ролі Української нації у визволенні народів Європи від нацистів. Велика Вітчизняна війна стала найбільш тривалим військовим протистоянням у роки ІІ Світової війни з-поміж усіх інших. І саме завдяки мужності, самовідданості, хоробрості та самопожертві Українського народу світова спільнота отримала свободу, зупинивши фашистську навалу. Кожен громадянин України знає, що завдяки, в тому числі, перемозі у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, він живе у самостійній державі, незалежність якої проголошена у серпні 1991 року.

Сподіваємося, що здоровий глузд представників найвищого законодавчого органу України візьме гору над необґрунтованими спробами ревізувати історичні факти та рішуче відкине намагання спровокувати конфлікт в українському суспільстві, яке протягом своєї тривалої історії зазнало чимало протистоянь та братовбивчих воєн.

                        Від імені ветеранської громадськості Прикарпаття

 

Голова Івано-Франківської

обласної Ради ветеранів                                                   Петрушенко М. Л.

 

Голова Івано-Франківської

обласної організації

Української спілки

ветеранів Афганістану                                                     Купчій Ю. П.

Леся, 12.06.2013 20:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини