Володимир Купчак пропонує зробити Бурштин містом обласного значення

Народний депутат Володимир Купчак пропонує віднести місто Бурштин на Івано-Франківщині до категорії міст обласного значення. Відповідну постанову він уже зареєстрував у Верховній Раді України.

Бурштин, який нині належить до Галицького району, має 500-літню історію. До того ж він був районним центром у 1944-1962 роках, однак утратив цей статус.

Бурштин сьогодні — це передусім промисловий центр, неподалік від якого працює найбільша на Прикарпатті ТЕС, котра забезпечує електроенергією навіть частину Європи. Загалом у місті проживає понад 15 тис. мешканців.

Народний депутат Володимир Купчак переконаний, що надання Бурштину нового статусу дозволить збільшити надходження до міського бюджету, створити нові робочі місця, а значить – забезпечить фінансову та економічну незалежність і покращить інвестиційний клімат.

«Упевнений, що все це сприятиме розвитку не лише основних галузей виробництва в місті, але й дасть новий поштовх для розвитку туризму на Івано-Франківщині», - підкреслив Володимир Купчак.

Нардеп сподівається, що парламент підтримає його ініціативу. Тим більше, що відповідне рішення схвалила громада міста та Бурштинська міська рада. До того ж підтримали його й Івано-Франківська обласна рада та обласна держадміністрація.

Леся, 04.07.2013 10:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини