Політолог: Шкварилюк сьогодні опинився у дуже неприємній ситуації

Таку думку у коментарі СТИКу висловив політолог Василь Кедик.

Експерт вважає, що вирішальним моментом у «тушкуванні» прикарпатського фронтовика Володимира Купчака став бізнес-інтерес Олега Бахматюка, орієнтований на політичний вибір Дмитра Фірташа.

«Питання щодо Володимира Купчака лежить у площині координат глобальнішого політичного вибору, аніж вибір одного політика. Чи варто розглядати Купчака як самостійний суб’єкт прийняття рішення покинути «Батьківщину» та чи вигідно це його покровителю О.Бахматюку?», - сказав Кедик.

Політолог наголосив на олігархічному трикутнику Бахматюк- Фірташ- Льовочкін, який робить ставку на Кличка.

«На думку багатьох експертів, провідним гравцем у комбінації виявився Д.Фірташ, в сфері впливу якого сьогодні перебуває сам Бахматюк. Втім, підтримка «тушкування» «Батьківщини» олігархом не для сприяння Партії регіонів. За інформацією деяких видань, останнім часом Фірташ активно співпрацює з С.Льовочкіним. Начебто, вони вирішили підтримати на майбутніх президентських виборах В. Кличка та формують сьогодні потужну коаліцію проти «Сім’ї». Відповідно, їхні дії полягають у тому, щоб послабити Яценюка та його оточення. Тому сам Шкварилюк сьогодні опинився у дуже неприємній ситуації, де вгодити всім буде майже неможливо», - зауважив пан Василь.

Експерт виділяє невелику роль Бахматюку у політиці. Каже, що олігарх власної гри вести не буду.

«Щодо Бахматюка, видається, він не планує створювати жодного політичного проекту чи вкладати значні кошти у вже чинний, а мислення олігарха в політиці завжди було обмеженим сферою бізнесових інтересів. Ситуація з Купчаком є вираженням клієнтелізму, з явним фінансовим підтекстом, який, на жаль, сьогодні одна з тенденцій української політики.», - резюмував Василь Кедик.

Леся, 18.06.2013 09:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини