«Тушка» Купчак пропонує ввести кримінальну відповідальність за політичні переслідування

В Україні збираються ввести кримінальну відповідальність за політичні репресії та переслідування. Відповідний законопроект № 2291а  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо недопущення здійснення правоохоронними органами політичних репресій)» уже зареєстрував у Верховній Раді народний депутат Володимир Купчак.

Як зазначає сам автор, сьогодні це питання  вкрай актуальне для нашої держави, оскільки політичні переслідування набули небачених раніше форм і головне підтвердження цьому – справа Юлії Тимошенко. Тому народний депутат пропонує внести зміни до Кримінального кодексу України – перш за все, ввести сам термін «політичні репресії та переслідування», а по-друге, карати за такий злочин позбавленням волі на строк від восьми до десяти років. За дії ж, які були вчинені групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, автор пропонує карати позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

«Конституція гарантує кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на свободу світогляду, на політичну діяльність тощо. Однак влада системно порушує наші права. І справа Юлії Тимошенко та її соратників лише підтверджує це», - говорить Володимир Купчак.

Він переконаний, що політичні репресії загрожують розвитку України та навіть національній безпеці нашої держави. Однак Володимир Купчак вірить, що ситуація зміниться на краще.

«Рано чи пізно ця влада змушена буде відповісти за свої діяння. І мій законопроект допоможе у цьому», - додав народний депутат.

Леся, 13.06.2013 14:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини