Громадський репортер: У нас, мешканців будинків 8, 8а, 10 по вул. Північний Бульвар ім. Пушкіна, у м.Івано-Франківську виникла проблема з розташуванням контейнерів для сміття

Міському голові

Анушкевичусу В.А.
мешканців будинків 8, 8а, 10 по вул. Північний Бульвар ім. Пушкіна, у м.Івано-Франківську

 

КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ

У нас, мешканців будинків 8, 8а, 10 по вул. Північний Бульвар ім. Пушкіна, у м.Івано-Франківську виникла проблема з розташуванням контейнерів для сміття. Мешканці будинків, біля яких влаштовані сміттєзвалища, проти того, щоб під будинок несли сміття з усього мікрорайону.

Цей «майданчик» чомусь виконує функцію сміттєзвалища цілого мікрорайону. Жоден з цих смітників не облаштований.

Розсадник антисанітарії влаштувати за якихось 5 метрів від вікон житлового будинку. Переповнені сміттям, обліплені мухами, бродячими котами та собаками контейнери створюють нестерпні умови проживання.

Ніхто нас про це не попереджав і питання про місцерозташування баків не узгоджував, хоча санітарними нормами й передбачено, що встановлення контейнерів зі сміттям здійснюється комісією з участю архітектора міста, представника санепідемстанції та працівника комунального підприємства. Але такий акт на встановлення сміттєвих баків біля будинків не складався. Слід також зазначити про неприпустимість розміщення сміттєвих баків поруч з люком від колодязя з питною водою, якою забезпечуються жителі прилеглого району. Бо можна собі лише уявити, що буде, коли, не приведи, Боже, відходи різноманітних нечистот, які постійно витікають з баків, потраплять до колодязя з питною водою... Тим паче, що з часу появи у цьому місці горезвісних баків жоден з них не промивався та не дезінфікувався, хоча за санітарними нормами повинні це робити не рідше одного разу на 10 днів.

Мешканці житлових будинків у самому центрі міста задихаються від смороду.

            Керуючись Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища», Законом України «Про житлово-комунальні послуги», Законом України «Про звернення громадян», просимо:

1.                      Здійснити контроль за дотриманням вимог законодавства при розміщенні контейнерів для сміття  біля будинків 8, 8а, 10 по вул. Північний Бульвар ім. Пушкіна, у м.Івано-Франківську.

2.                      Вжити заходів по демонтажу і по зміні місця розташування контейнерів для сміття.

3.                      Здійснити необхідні заходи для усунення виявлених порушень.

4.                      Про результати прошу повідомити нас за адресою: ___, вул. Північний Бульвар ім. Пушкіна, 8/__, м.Івано-Франківськ.

 


Леся, 17.06.2013 11:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини