Рейдерське захоплення міського озера в Коломиї

Два роки ведеться сумнівне будівництво в безпосередній близкості до дзеркала води міського озера в місті Коломиї, всупереч природоохоронному законодавству України.

В народі кажуть, що то будується Мирослав Михайлюк, якого декілька разів ніби то, притягали до кримінальної відповідальності за згвалтування у декілької різних епізодах, з застосуванням грубої фізичної сили до своїх жертв? Якому, завжди, дивним чином вдавалося уникнути заслужене покарання ? Цікаво, чи часом це не саме той Мирослав Михайлюк, який є депутатом Коломийської міської ради, та членом постійної комісії міської ради з Земельних питань? 

Мешканців міста зацікавило, яким чином і хто саме надав дозвіл на "замурування" каналу у бетонну трубу, з метою захоплення вивільненої земельної ділянки в своїх бізнесових інтересах. Чи не тому Михайлюк "замурував" та засипав шутром гідроспоруду - канал, що від нього до фундаменту майбутнього готельно-розважального комплексу всього 10 метрів, у цьому місці?

Чи дозволяла міська влада таке "рейдерське захоплення комунальної території" і чи не за бюджетні кошти міста велися ці роботи?

Яким чином і хто з контролюючих та дозвільних органів міста або області погодив будівельну документацію і надав дозвіл на будівництво Михайлюку, якщо відстань від дзеркала води міського озера до фундаменту в іншому місці становить всього 22 метри?
Де була і є природоохоронна прокуратура? А де, екологічна інспекція? А де, архбудконтроль? А де, міська архітектура? А де, міська влада? Громадськість? Інші депутати?

Чи, якщо забудовник, депутат міської ради і член Земельної комісії, то на нього не розповсюджується природоохоронне законодавство держави?

Адже, ніхто не проти розвитку приватного бізнесу в Коломиї. Але, елементарне дотримання законодавства та обмежень у сфері будівництва для того і їснують, аби його дотримувалися усі.

Редакція сподівається, що прокуратура області належно відреагує і застосує заходи прокурорського реагування, з перевірки викладених фактів грубого порушення вимог чинного законодавства, надасть відповідь пресі та громаді міста Коломиї, а винного забудовника примусять привести у первисний стан зруйновану територію та канал.

Ось так колись виглядав канал з міського озера і так вода затікала під місток в місті Коломия.

А ось так виглядає канал тепер. Депутат Коломийської міської ради Мирослав Михайлюк поклав своє око на цю земельну ділянку, "поклавши" при цьому на закон. Ось так просто, можна рейдерські захопити комунальну землю, "замурувавши" канал у трубу, якщо бути не просто депутатом, а ще й членом Земельної комісії міської ради Коломиї. Відстань від каналу до фундаменту всього 10 метрів.

Загальний вигляд на фундамент майбутнього готельно-розважального (відпочинкового) комплексу депутата Мирослава Михайлюка.

Інший ракурс на будівництво.

Ось, приблизно в такі труби замурували канал, з метою захоплення вивільненої земельної ділянки в інтересах М.Михайлюка.

Вигляд від шлюзу на будівництво Михайлюка. Прямо - паркан будови, до якого 18 метрів від дзеркала води. За парканом, до фундаменту - 4 метри. Всього, відстань від дзеркала води до споруди Михайлюка становить 22 метри, що є грубим порушенням вимог природоохоронного законодавства. Де, понад 2 роки всі контролюючі органи міста та області?

Відстань від паркана до фундаменту в межах 4 метрів, тобто всього 22 метри від фундаменту до дзеркала води.

Вода поверх труби, в яку "замурували" канал.


Стик

Леся, 01.06.2013 11:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини