У Коломиї сніг та сміття вивозять на територію садово-паркової пам’ятки архітектури

 До редакції тижневика «Коломийські ВІСТИ» звернулися небайдужі коломийці з приводу того, що хтось забруднює парк імені Кирила Трильовського і подали фотографії кучугур брудного снігу зі сміттям, які утворилися там, за словами людей, за лічені хвилини.

Хто додумався вивозити сніг і сміття з центру міста на територію пам’ятки садово-паркового мистецтва - парку імені Кирила Трильовського - люди ствердно сказати не можуть, але припускають, що такою діяльністю займаються міські комунальні служби, адже саме техніка коломийських комунальників висипала сніг зі сміттям в парку.

Згідно з чинним законодавством, парки-пам’ятки охороняються державою і регламентуються Законом України «Про природно-заповідний фонд України» і будь-яка діяльність на їх території, крім екскурсій, відпочинку, прогулянок – ЗАБОРОНЕНА! Так стверджує закон.

Шкода, що наші комунальники не читають законів та не знають норм законодавства.

Найбільше коломийців обурює нахабство комунальників, адже кучугури брудного снігу зі сміттям насипані просто біля дитячого майданчика, їх не приховували, а висипали на видному місці.

Окрім того, той брудний сніг скоріш за все висипаний разом з сумішшю, якою посипали вулиці під час ожеледі, тож столітні дерева під час танення снігу отримали такий собі «вітамінний соляний коктейль».

У розвинутих країнах у парках з таким статусом не можна рвати квіти і траву, не кажучи вже про те, що парк прибирають двічі на день, а в Коломиї комунальники не саджають клумби та дерева, а те, що є, нахабно нищать. 

Леся, 11.03.2013 15:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини