Як влада Івано-Франківська боротиметься із сміттєзвалищами

Проблема стихійних сміттєзвалищ в Івано-Франківську набула масового зарактеру.

 

Як повідомили на вчорашній оперативній нараді в міського голови, тільки в цьому році було виявлено 58 місць, куди мешканці зносять сміття.

 

І це при тому, що, як зазначили на нараді, впродовж останніх років міський контейнерний парк збільшився на 250 нових контейнерів для сміття.

 

Директор Департаменту житлово-комунального господарства, заступник міського голови Івано-Франківська Микола Саєвич зпропонував боротися із сміттям за допомогою відеокамер.


«Попрошу, щоб були закладені гроші у бюджеті на наступний рік. Нам би треба було закупити дві відеокамери, які б у автоматичному режимі записували. Ми розставляли б їх у проблемні місця і вони фіксували, хто вивозить ввечері сміття», - зазначив він.


Проблемним місцем в Івано-Франківську є вул. Набережна ім. Стефаника біля бані.

Вже понад рік місцеві жителі викидають сміття не у відведеному місці, а біля бані. При цьому вони не хочуть, щоб там розмістили додаткові контейнери.

 

Міська влада планує  організувати чергування.


Віктор Анушкевичус звернувся до керівництва Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку та Муніципальної інспекції з благоустрою із проханням організувати біля бані чергування. Може хоча б такі заходи, на його думку, допоможуть нарешті спіймати тих, хто викидає сміття у непризначеному для цього місці і покарати таких мешканців міста.

 

Леся, 28.11.2012 10:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини