Бистриця Надвірнянська перетворюється на смітник

Звісно, ніхто не відміняв правила, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Проте кожне європейське місто, а саме таким позиціонує Івано-Франківськ «європейський» мер Віктор Анушкевичус, намагається облаштувати місця для відпочинку, в першу чергу смітярками.

У мікрорайоні Пасічна на річці таких смітярок взагалі немає. Хоча перед відпочинковим сезоном влада чемно прозвітувала про те, що всі річки готові для того, аби приймати жителів на відпочинок. Одна із партій навіть всім журналістам показувала облаштовані кабінки для переодягання.

Справді, на Бистриці Надвірнянській є кілька пофарбованих кабінок, проте ними майже ніхто не користується за прямим призначенням. Використовують їх, на жаль, в якості туалету. Звідси ще одна проблема: відсутність облаштованого місця, де можна справити природні потреби.

Діти вирішують проблему, бігають в найближчі кущі. А от дорослі використовують не тільки кущі, а й переодягальні кабінки.

Крім того, у Франківську є дуже активна партія, яка час-від-часу показує журналістам, як її активісти прибирають береги річок. Та, очевидно, в купальний сезон активісти не будуть робити цього навіть на камери. Зробити такі висновки можна із претензій Руслана Марцінківа до Анушкевичуса на оперативній нараді, де він заявив, що річки перетворюються на смітники.

Леся, 04.07.2012 10:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини