Жителі Надвірнянщини і далі протестують проти будівництва в рекреаційній зоні полігону

Нещодавно в Делятинському Народному домі відбулася зустріч жителів селища з керівниками Надвірнянської РДА. Представники від районної адміністрації вже вкотре наполегливо стараються нав’язати місцевим жителям думку про необхідність створення на околиці Делятина великого полігону твердих побутових відходів.

Жителі селища в своїх виступах висловили обурення та аргументовано довели, що створення такого полігону неодмінно призведе до екологічної катастрофи. Активну участь в обговоренні цього питання взяли місцеві свободівці. Так, зокрема, депутат районної ради Володимир Черленюк в своєму виступі висловив слушну думку, що в наш час потрібно думати про нові методи утилізації сміття, а не про те, як вирішувати проблеми району за рахунок знищення екології Делятина та навколишніх сіл. Голова Делятинського осередку ВО «Свобода» Олександр Костик вказав на те, що за задумом районної влади ця неповторно чудова земля має прийняти на себе тягар сміттєвої проблеми не лише всієї Надвірнянщини, але й сусідньої Яремчанщини, зокрема ТК «Буковель». Це призведе до екологічної катастрофи. За декілька  років тут утвориться величезна гора надзвичайно шкідливих відходів, які заражуватимуть землю, повітря, воду в безпосередній близькості до населених  пунктів. В цьому місці протікають  струмки та річки, що впадають в р. Прут, з якого беруть воду жителі таких великих міст як Коломия та Чернівці. Свободівець з с. Красна Василь Білоус відзначив, що в їхньому селі вже зараз не вистачає води і жителі використовують воду з річки Слобожниці та потоку Красник не тільки для напування худоби, а й для власних потреб. Яку воду споживатимуть люди, якщо на цьому місці буде сміттєзвалище?

Всі присутні на зустрічі були одностайні: будувати полігон для твердих побутових відходів у цьому місці не можна! Не дозволимо перетворити чудовий Карпатський край в загаджену смердючу територію! Шукайте місце для сміттєзвалища не в нас! Це ворота Карпат. Тут потрібно будувати будинки відпочинку, пансіонати, в яких оздоровлюватимуть, а не травитимуть людей. 

Леся, 26.12.2012 16:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини