Депутати запобігли рейдерському захопленню комунального підприємства «Житлоінфоцентр»

Депутати Коломийської міської ради від «Батьківщини», «Фронту Змін», «Свободи» та «Удару»  запобігли рейдерському захопленню комунального підприємства «Житлоінфоцентр».

Прикриваючись «добрими» намірами міський голова хотів на базі існуючого успішного комунального підприємства, створити підприємство по переробці сміття, яке гіпотетично мало б переробляти сміття з цілої області, хоча всім відомо, що економічно це не вигідно і не обґрунтовано. У депутатів юристів та підприємців з опозиційних партій виникли обґрунтовані підозри, що ті хто найбільше агітували за прийняття рішення щодо зміни Статуту «Житлоінфоцентр» хотіли банально «прихватизувати» його.

У людей, які розуміються на справах комунальної власності міста та співпраці з інвесторами, виникло логічне запитання: «Чому засновником не виступало комунальне підприємство «Полігон Екологія», комунальне підприємство «Коломийська міська ритуальна служба», Коломийський водоканал чи будь-яке новостворене комунальне підприємство, а свідомо бралося в засновники прибуткове підприємство з налагодженою інфраструктурою, вже діючим бізнесом, з клієнтською базою та основними засобами і коштами громади у вигляді тарифів».

Міський голова хотів вирішити проблеми громади з переробкою сміття тоді чому ж не підійшов до цього питання ґрунтовно? По-перше, за словами депутатів, проект рішення вони побачили лише перед початком другого пленарного засідання, попередньо питання будівництва сміттєпереробного заводу не обговорювалось ні з головами фракцій ні в комісіях, не було проведено і громадських слухань, як цього вимагає чинне законодавство України. Тому у депутатів опозиційних партій, які відстоюють добробут громади Коломиї та майбутнє мешканців міста, закрались підозри щодо «добрих» намірів міського голови і щоб не знищити те що має коломийська громада одним непродуманим рішенням, вирішили спочатку розібратись досконало в питання щодо сміттєпереробного заводу.

«Ми вже декілька разів голосували за створення у Коломиї сміттєпереробних заводів. Є всі рішення, а заводів не має. Тому ми боїмося знову ставати на ті самі граблі. Ми вітаємо інвесторів, але треба подивитися що це будуть за інвестиції, чи це не будуть знову порожні слова і, головне, треба запитати думку громади, адже саме вони мають вирішити чи треба їм сміттєпереробний завод на який з усієї області, а то і України звозитимуть сміття на переробку чи ні. Враховуючи те, що під час обговорення питання про внесення змін до статуту комунального підприємства «Житлоінфоцентр», міський голова не зміг відповісти на всі питання, які виникли у депутатів, та навіть сам зізнався, що  і в нього виникає чимало питань, ми не проголосували за прийняття рішення «проти», ми перенесли це питання на розгляд наступної сесії, щоб мати час детально ознайомитися з пропозиціями інвесторів, послухати думку експертів та поспілкуватися з коломиянами. Після цього, як на мене, депутатський корпус зможе прийняти правильне рішення і замість того, щоб піддавати ризику рейдерського захоплення існуюче успішне підприємство «Житлоінфоцентр», можливо варто подумати про створення нового комунального підприємства», – прокоментував рішення депутатів Любомир Глушков, голова фракції «За зміни у Коломиї» в Коломийській міській раді.

Так само депутати вважають, що примарними обіцянками про побудову сміттєпереробного заводу, міський голова та його команда відволікають депутатів та громаду міста від існуючої проблеми міського сміттєзвалища, яке в жахливому стані і на яке сміття звозять вже як мінімум з половини Івано-Франківської області. Дане сміттєзвалище знаходиться в приватних руках. На думку депутатів до символу міста Коломиї писанки невдовзі треба буде додавати сміттєпереродний завод і екологічно чисте місто, яким зараз є Коломия, перетвориться в центр західного регіону по переробці сміття.

Леся, 26.04.2013 10:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини