Влада робить з підприємців бойовиків – представники малого бізнесу

Таку заяву озвучили підприємці, члени Партії малого та середнього бізнесу на сьогоднішній прес-конференції в Києві.

«Новими податками, корупцією, кредитами підприємців загнали в кут, – сказав лідер Партії малого та середнього бізнесу Ярослав Місяць. — Підприємці мовчали і виконували, і зараз вони залишилися перед вибором: занести ще один хабар чиновнику, або нагодувати власну дитинку, власну родину. І підприємці зробили свій вибір – захищати всіма засобами свою родину».

За його словами, за 2009 рік в умовах кризи багато разів підіймалися податки, не повернено 15 млрд. ПДВ, зібрано 12 млрд. грн. податків наперед.

«З початку року почалася хвиля справедливого опору де підприємці вимушені застосовувати законну силу: в місті Немирів Вінницької області протягом декількох тижнів підприємці ночували просто на ринку, захищаючи таким чином своє робоче місце та свою сім’ю від голоду та жебрацтва; в Сарнах Рівненської області іде силовий опір підприємців проти керівництва ТзОВ фірми «Ринок». А нещодавно в Одесі прості підприємці стали жертвами жорстокого терору. Щоб захистити власне майно, власну справу, свої родини та вижити в умовах кризи, коли держава повністю втратила контроль за ситуацією в країні, підприємцям довелося застосувати виправданий силовий опір. В результаті пролилася кров підприємців. Те ж саме відбувається в Ужгороді, Феодосії де сотні міліціонерів, судових виконавців, депутатів влада відправляє на війну з підприємцями і підприємці вимушені чинити справедливий опір», – сказав Ярослав Місяць.

Влада спрямовує беркут, бульдозери та міліціонерів проти жінок та людей похилого віку, адже, згідно статистики, 68 % торгівців на ринку – це жінки, 16 % – люди пенсійного віку.

Партія малого та середнього бізнесу провела обговорення з підприємцями в усіх регіонах, і підприємці назвали причини такої громадянської війни підприємців.

«По-перше, це повна бездіяльність органів державної влади. У людей сьогодні немає механізму впливу ні на депутатів, ні на чиновників, ні на силові органи, ні на суди. Немає зворотного зв'язку і відповідальності перед своїми виборцями. Як результат - в Україні безмежно зростає рівень корупції, а влада стала фактично монопольним бізнесом, що діє в інтересах окремих осіб від імені всієї держави. На другому місці, і це особливо стосується підприємців, - це нездатність Конституції забезпечити право на правосуддя, на судовий захист громадян. Сьогодні функція адвокатів фактично звелася до занесення хабарів суддям. Тобто зараз ні кваліфікація юриста, ні професіоналізм судді не має ніякого значення, істотним є тільки розмір хабара. І як результат - рейдерські захоплення майна підприємців, безкарна злочинність і регулювання підприємницької діяльності несправедливими методами.

І третє - це корумпованість правоохоронних та контролюючих органів. Ситуація зараз така, що підприємець на колінах повинен приходити до Податкової, щоб віддати податки державі. Але коли йому необхідний захист, то міліція і прокуратура без хабара абсолютно не реагують. Тільки хабар чи особисте знайомство можуть змусити міліцію або прокуратуру працювати. І як результат - підприємці прості громадяни ніяк не захищені державою від злочинності, а контролюючі та правоохоронні органи перетворилися на напіввійськові загони, які працюють за наймом і займаються рекетом.

Це три пункти, які говорять про те, що основні права громадян не забезпечені. Тому підприємці очікують від нової Конституції саме виправлення тієї ситуації, яка існує»
, – заявив Ярослав Місяць.

Представники Партії малого та середнього бізнесу кажуть, що підтримають ініціативи політиків, які можуть змінити теперішню систему.

«Партія малого та середнього бізнесу бажає припинити війну та змінити систему, тому підтримує зміну основного закону України, сподіваючись що це покладе край війні підприємців з владою і відкриє шлях для розвитку нашої держави», – говорить Ярослав Місяць.

old_editor, 26.08.2009 19:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини