Рятувальники навчають правилам безпеки дітей в пришкільних оздоровчих таборах

З 27 травня на Івано-Франківщині розпочали свою діяльність пришкільні оздоровчі табори. До роботи відпочинкових закладів долучилися і працівники Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області.

 Зокрема, з 27 по 29 травня рятувальники провели тематичні зустрічі з вихованцями ряду шкіл області, в  ході  яких звернули увагу дітей на користь, яку можна отримати від використання вогню, та небезпеку, яку він у собі приховує, також роз'яснили основні причини і трагічні наслідки пожеж та людської недбалості в побуті. Особливу увагу школярів працівники служби з надзвичайних ситуацій звернули на дотримання правил безпечної поведінки під час літніх канікул, зокрема нагадали дітям про безпеку поблизу водойм, під час відпочинку в лісі та вручили тематичні пам’ятки  попереджувального характеру. В ході зустрічі рятувальники провели навчання з дітьми щодо правил користування вогнегасником, у випадку виникнення пожежі чи загорання. 

  Також тематичні заходи з питань безпеки життєдіяльності пройшли на базі виставки-музею пожежно-рятувальної служби Управління ДСНС в області. В рамках оздоровчої програми роботи пришкільних таборів фахівці служби з надзвичайних ситуацій провели для дітей цікаві екскурсії. Побувавши у виставкових залах діти дізналися чимало інформації про діяльність пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківщини, історію та сьогодення «Народної служби порятунку-101».

Також школярі мали можливість побачити бойовий одяг пожежника-рятувальника, спеціальне обладнання та спорядження, в якому доводиться працювати бійцям служби «101» під час гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та надання допомоги людям. Неабияку цікавість у дітей викликала діорама „Квартира до і після пожежі”, яку вони переглянули в залі профілактики. Саме ця тематична діорама є яскравим свідченням безвідповідального ставлення людини до дотримання елементарних правил безпечної поведінки в побуті.

   Загалом в період з 27 по 29 травня зали виставки-музею Управління ДСНС в області  відвідало 286 вихованців пришкільних оздоровчих таборів.

   Різноманітні тематичні заходи з питань безпеки життєдіяльності за участі працівників служби з надзвичайних ситуацій області проходитимуть впродовж всього літнього відпочинкового періоду.  Адже, саме такі заходи, без сумніву, несуть чималу користь для молодого покоління, навчають дітей відповідальніше ставитися до безпеки власного життя.

Леся, 31.05.2013 10:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини