Діти разом із інспектором вчили Левка Дурка поводитися на дорозі

Державтоінспекція Прикарпаття за безпеку дітей на дорогах.

Під таким гаслом пройшла акція організована управлінням Державтоінспекції  УМВС в Івано-Франківській області.

На сцені обласної філармонії для дітей початкових класів шкіл м.Івано-Франківська акторами Левком та Лідією Бебешко  в ролі Левка Дурка та інспектора ДАІ, проведено театралізований урок-виставу з вивчення Правил дорожнього руху на тему: «Від рідного порога – безпечна дорога».  Метою цього заходу є популяризація серед школярів Правил дорожнього руху, привернення уваги громадськості до проблем дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

У формі діалогу «Запитання-відповідь» актори спілкувалися з дітьми, обговорювали цікаві дорожні ситуації. Не бракувало і комічних дитячих відповідей і різних цікавинок від дітей, які разом зі сценічним інспектором ДАІ привчали до дисципліни на дорозі порушника-бешкетника Левка Дурка.

«Головне, щоб наші найменші учасники дорожнього руху навчилися як правильно поводитися на дорозі, щоб почуватися у безпеці. Найкращим і найрезультативнішим методом  навчання дітей є ігри, конкурси, театралізовані дійства. Саме у музичному, навчально-розважальному жанрі діти краще засвоюють Правила дорожнього руху, оскільки це і цікаво і невимушено», - зауважив начальник обласної Державтоінспекції майор міліції Ярослав Ковальчук, який брав участь у заходах.

Також перед юними учасниками дорожнього руху виступила команда КВК учнів 7-9 класів ЗОШ №2 м.Івано-Франківська «Екстремали», яка торік в обласному конкурсі КВК на тему: "Молоде покоління за безпечний дорожній рух" посіла перше місце. Уже більш досвідчені та краще обізнані школярі у сфері питань з безпеки дорожнього руху вони професійно і серйозно жартували над своїми помилками на дорозі, які можуть призвести до нещасть.

Виступ пройшов  цікаво і як кажуть, на одному подиху. Діти перебували під гарним враженням від розумного інспектора ДАІ і обурювались діями негативного героя Левка Дурка, який поводився на дорозі як «невмійко» і «незнайко» Правил дорожнього руху. Головне малеча добре розмежувала, як потрібно діяти на дорозі в тій чи іншій ситуації і які можуть бути наслідки якщо не бути уважним та не дотримуватися Правил. Дітям сподобалося свято, вони запевнили, що добре засвоїли урок і вивчили Правила поведінки в процесі дорожнього руху. Вони не прощалися з акторами,  вони сказали до нових зустрічей. А ми, організатори, отримали нову порцію позитивних вражень і емоцій та сподіваємося, що наші діти будуть у безпеці і в житті і на дорозі.

Леся, 20.03.2013 10:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини