Протягом двох місяців на території області виявлено троє новонароджених дітей покинутих на вулиці

Протягом двох місяців поточного року на території області виявлено троє новонароджених дітей покинутих на вулиці (в минулому році жодного такого факту). На щастя, вдалося врятували життя новонародженій дитині у Богородчанському районі, яка на даний час перебуває у будинку дитини.

"Однак,- зазначає начальник кримінальної міліції в справах дітей Алла Лемчак, - особливо турбують два останні випадки на території Долинського та Городенківського району, де собаки принесли у двір вже понівечені тіла новонароджених дітей. Працівниками міліції встановлено жінок, які народили та викинули своїх дітей. Відносно них відкрито кримінальне провадження за ст.117 КК України « Вбивство матір’ю новонародженої дитини». В обох випадках це молоді дівчата віком 18-20 років, які навчалися у вищих навчальних закладах, виховувалися у повній сім’ї, щоправда батьки перебували на роботах за межами України. Неодружені, на обліку в жіночій консультації не перебували, а свою вагітність приховували".

Основними причинами вчинення даних злочинів правоохоронці вважають сором, тяжке матеріальне становище, брак коштів на проведення аборту, наявність на утриманні неповнолітніх дітей, страх перед батьками й засудженням оточуючими.

Слід зазначити, що на території міста в дитячій міській лікарні по  вул. Чорновола діє так зване «єдине вікно», де жінки, які народили та не бажають займатися вихованням дітей можуть залишити дитину за вказаною адресою, при цьому за це вони не несуть відповідальності. Хоча протягом останніх років жодної дитини в «єдиному  вікні» не залишено. Так, у 2012 році у пологових будинках залишено 7 новонароджених дітей, у поточному році – 2, яких  передано на повне державне забезпечення в будинок дитини. Ця категорія жінок також звільняється від відповідальності.

Леся, 22.02.2013 16:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини