Фінансист, користуючись тим, що у військовослужбовців первинних ланок порівняно невисоке грошове утримання, почав «торгувати» законними доплатами

Івано-Франківська прокуратура з нагляду за додержанням законів у  військовій сфері пильно стоїть на сторожі захистів інтересів військовослужбовців та держави. Нещодавно працівниками прокуратури було складено протокол про адміністративне правопорушення стосовно  помічника командира частини – начальника фінансово-економічної служби однієї з піднаглядних військових частин.

Цей посадовець, отримуючи порівняно високе грошове забезпечення від держави, вирішив ще більше покращити своє матеріальне становище за рахунок своїх співслужбовців, - розповів заступник івано-франківського прокурора з нагляду за додержанням законів у військовій сфері молодший радник юстиції Андрій Величко. – Було встановлено, факт отримання неправомірної винагороди помічником командира частини – начальником фінансово-економічної служби капітаном П. у сумі 500 гривень від військовослужбовця військової частини солдата К. за виплату останньому матеріальної допомоги за 2013 рік у сумі 1500 гривень, чим вчинено адміністративне корупційне правопорушення.

Іншими словами, цей фінансист, користуючись тим, що у військовослужбовців первинних ланок порівняно невисоке грошове утримання, почав «торгувати» законними доплатами, які належаться кожному військовослужбовцю. Тепер його чекає суд, і радше за все –позбавлення посади та звання. Адже людина, яка заплямувала себе таким ганебним вчинком, не має морального права носити мундир офіцера.

   Також Івано-Франківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері у результаті проведення прокурорської перевірки щодо дотримання посадовими особами Самбірської квартирно-експлуатаційної частини району вимог Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», Житлового кодексу України, встановлено факт можливого вчинення кримінального правопорушення військовими посадовими особами зазначеної КЕЧ району.

Посадовці цієї установи, зловживаючи службовим становищем в інтересах третіх осіб та незважаючи на те, що на житловій черзі військовослужбовців Самбірського гарнізону перебувала значна кількість осіб, які потребували поліпшення житлових умов, прийняли у березні 2009 року рішення про передачу однокімнатної квартири до фонду органів місцевого самоврядування, - наголосив заступник івано-франківського прокурора з нагляду за додержанням законів у військовій сфері молодший радник юстиції Андрій Величко. – У зв’язку із вибуттям даного житла, орієнтовною вартістю 130 тисяч гривень, із відання Міністерства оборони України у квітні 2011 року воно було приватизоване особою, яка не мала жодного стосунку до цього відомства.

Юристи  Івано-Франківської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері ще раз звертаються до всіх військовослужбовців та членів їх сімей, які зіткнулись з порушенням своїх законних прав та свобод, не терпіти свавілля чиновників та посадових осіб, а відразу ж звертатись по юридичну і правову допомогу до досвідчених фахівців прокуратури! Адже даючи хабар чи покриваючи порушника, ви лише сприяєте процвітанню хабарництва і корупції.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

 

Леся, 21.02.2013 12:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини