Вчора у Маєтку святого Миколая було людно

На Косівщині 19 грудня день Святого Микола Чудотворця відзначають завжди по-особливому, адже саме тут знаходиться його Маєток. Дітлахів в оселі Миколая чекають з нетерпінням. До свята для них підготували подарунки, цікаву розважальну програму, безліч різноманітних конкурсів та веселих розваг.

У Маєтку Святого Миколая дітлахів вчора було особливо багато. Для кожного у нього є подарунок. Комусь смачні цукерки, а комусь і різочка. Хоча прутики можна спалити в Миколаївській ватрі і пообіцяти виправитись, тоді і Чудотворець змінить своє рішення та вручить дарунок. З кожним роком не лише збільшується кількість відвідувачів, а й надходить все більше листів від дітей з різних країн світу. Найбільше звертається до Миколая звичайно ж українська малеча, просять вони практичні речі, одяг, компютерну техніку, іграшки тасолодощі.

Отримавши дарунки діти вирушали у казкову подорож. Цьогоріч у Маєтку функціонує 12 станцій. Кожна по-своєму особлива. Найбільше дітлахам припала до вподоби нова зупинка – хатинка Ведмедя і Маші персонажів відомого дитячого мультфільма. З ними можна було не лише сфотографуватись, а й попити теплого чаю та поласувати пампухами, а 12 місяців за гарно розказаний віршик дарували слолодощі, повідомляє Оксана Островська, журналіст тижневика «Коломийські вісті».

На офіційне відкриття другого всеукраїнського фестивалю новорічно-різдвяної іграшки завітали перші особи області, представники духовенства та численна дітвора. Разом з пластунами, які принесли вифлеємський вогонь, всі дружно запалили Миколаївську ватру.

Голова Косівської районної державної адміністрації Ярослав Шинкарук назвав Маєток Святого Миколая «гуцульським артеком», адже як він наголосив, саме тут збирається величезна кількість дітлахів, яких завдяки плідній роботі працівників Національного природного парку «Гуцульщина», нині навчають традиційним українським народним промислам та пояснюють як требюа ставитися до природи.

Недарма вже вдруге у Маєтку святого Миколая відбувся конкурс-фестиваль новорічно-різдвяної іграшки. Оцінювали роботи не лише на вигляд, а й враховували матеріал з якого зроблено прикраси, адже голвна мета організаторів конкурсу навчити дітей шанувати природу.

Прикрас та композицій було чимало. Ялинки виготовили з найрізноманітніших матеріалів: орігамі, ялинкові шишки, горішки, звичайний папір, фольга... Головне переконують учасники конкурсу це не боятися втілювати найпровокаційніші задуми в життя, адже не обовязково рубати ялинку щоб влаштувати свято.

Жодна дитина не поїхала з Маєтку Святого Миколая без подарунка. Розовощокі, веселі дітлахи розходилися не охоче, адже на подвірї Миколая можна було покататись на конях, спуститись з гірки на санчатах, позмагатись у конкурсах та потанцювати. 
До наступного року обіцяють придумати щось новеньке, а дітлахам Миколай радить бути чемними і слухняними, аби отримати гарний дарунок під подушку.

Леся, 20.12.2012 09:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини