Карітас організував оздоровчий табір для дітей трудових мігрантів

Свіже карпатське повітря, лагідне сонце, захоплюючі краєвиди, цікаві конкурси та заняття подарував БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» для 70 дітей незахищених категорій  Івано-Франківська, Солотвинського НВК «ЗОШ – ліцей» та дітей трудових мігрантів.

Літній відпочинок був організований протягом червня у два заїзди на базі реколекційного центру св. апостола Андрія в селі Заріччя, Надвірнянського району. Тут діти мали можливість не лише розважитись і відновити сили, а й самореалізуватись, розширити світогляд, набути цінні практичні навички і знання. У цьому їм допомагали студенти-практиканти Прикарпатського університету та  волонтери, які вміло згуртували дітей і створили чудові умови для плідної праці. «Калейдоскоп здоровя» -- така назва табору, який мав на меті поглибити знання дітей  щодо здорового способу життя.

Дні в таборі проходили активно і цікаво, бадьорості додавала ранкова зарядка, а духовно збагачувала всіх Свята Літургія. Щодня учасники табору ьрали участь у тренінгах зі здорового способу життя. Теми занять спрямовані на формування в учасників поняття про здоров’я, здоровий спосіб життя,  усвідомлення необхідності берегти своє здоров’я, вдосконалення навичок аналізу, комунікації і вміння працювати в групах, розвиток соціальної компетентності, виховання охайності і бережливого ставлення до свого здоров’я.

У другій половині дня дітлахи бавились у ігри на свіжому повітрі, мали прогулянки до річки, ходили в гори, брали участь у спортивних змаганнях, конкурсах на кращу лісову ікебану, на кращий малюнок на асфальті. Увечір всі збиралися  на розважальну програму та дискотеку. «Мені сподобалось все: ранкова зарядка, Свята Літургія, походи в гори, тренінги. А ще мені запамятались наші вожаті Наталя і Уляна, які згуртовували нас, піднімали нам настрій та навчали чогось нового та цікавого», -- поділився враженнями Андрій Крицак, учень 6-Б класу Солотвинського НВК .

 Літнє оздоровлення прикарпатських дітлахів стало можливим за фінансової підтримки Єпархії Грац (Австрія) та Карітасу Єпархії Трір (Німеччина)

Леся, 06.07.2012 08:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини