Лікарня для ведмежат: діти вчилися не боятися лікарів

Вже в 34 раз в м. Івано-Франківську  Європейська Медична Студентська Організація (EMSA) провела акцію «Лікарня для ведмежат» - «Teddy Bear Hospital». Даний проект створений для того, що б у вигляді гри допомогти діткам подолати один з найпоширеніших страхів – страх перед «білими халатами».

Цього разу «лікарня» працювала 16 грудня в арт-клубі «Гармидер»  з 12.00 до 15.00.  37 студентів-медиків, що є членами EMSA допомагали діткам побороти страх перед лікарями. 

«Teddy Bear Hospital» функціонувала наступним чином: дітки, виконуючи роль молодих батьків, проходили в реєстратуру, щоб зареєструватись та одержати карточку-направлення для відвідування лікарів. Роль хворих пацієнтів виконували ведмедики, а студенти-медики сприяючи налагодженню контакту в спілкуванні допомагали  визначити недугу та подолати її.  Так як, в лікарні функціонувало багато  відділень,  діти мали змогу побувати у таких лікарів:  лор, окуліст, педіатр, стоматолог, травматолог, рентгенолог, хірург, кардіолог, косметолог, подивитися  через мікроскоп в лабораторії та на записи УЗД.  Після повного медогляду ведмедики отримували рецепт, за яким на діток в аптеці чекали приємні подарунки – сертифікати, пазли, наклейки, кульки, медальки та печиво. 

Організатори проекту висловлюють подяку усім хто долучився до проведення свята, а саме: арт-кафе «Гармидер», Володимиру та Антоніні Суслик, Івано-Франківському Молодіжному Міськвиконкому, Ректорату ІФНМУ, відділу інформаційно-аналітичного забезпечення ІФНМУ та Студентському парламенту. 

«Лікарню для ведмежат» відвідали 70 дітей різного віку, для того щоб «молоді батьки» не стояли в черзі їх навчали мистецтву орігамі та розважали казкові герої.  В такий спосіб студенти вирішили привітати діток з настанням зимових свят, а саме з днем Святого Миколая. Шукаючи індивідуальний підхід до дитини, кожен з студентів намагався пояснити, що немає нічого страшного у поході до лікаря.

 

Леся, 17.12.2012 11:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини