В Маєтку Святого Миколая завершують останні приготування до свята

19 грудня вже традиційно дітлахи з усього Прикарпаття та й з цілої України з’їжджаються до села Пістинь, де оселився Миколай. Тут для них готують подарунки, розважальну програму та ще чимало цікавого.

З кожним роком кількість туристів у Маєтку Святого Миколая збільшується. Якщо того річ 19 грудня на святі побувало близько шести тисяч гостей, то цього року в маєтку навіть не беруться прогнозувати кількість відвідувачів. Хоча зізнаються, що готуються до свята дуже ретельно.

На свято працюватиме 12 казкових станцій для дітей, з них дві нові – хатинка Ведмедя і Марійки, які пригощатимуть своїх гостей смачними пампухами з солодким чаєм, а також дітлахи зможуть побачити дванадцять братів – дванадцять місяців.

Завдячуючи погоді, напередодні свята буде проведено конкурс на кращу скульптуру зі снігу, яким землю щедро вкрила зима. Тож кучугури снігу, перетворяться на казкових героїв і вдало доповнять святкову атмосферу. Для авторів найкращих фігур організатори обіцяють гарні подарунки, і наголошують, що жодна дитина, яка братиме участь у святкуваннях без дарунка від Миколая не залишиться!

Звичайно без помічників тут не обійтись. Як розповіла Анастасія  Костюк заступник директора Національного природного парку «Гуцульщина», ось уже не перший рік добрим помічником Миколая є голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. В минулому році він привіз для дітей три тисячі подарунків, нині вже завезена така сама кількість подарунків.

 «Ми зробимо все, щоб дитина котра прийшла на фестиваль, не залишилась поза увагою і отримала солодкий подарунок, бо це  найбільш очікуване дитяче свято», – говорить пані Анастасія.

А хто був нечемним, тому Миколай має різочку, хоча й це поправляється, адже пустуни вкидають різочки у спеціальне вогнище – Миколаївську ватру і дають обіцянку Святому виправитись.  В минулому році у вогнищі згоріло  близько 500 різочок, тож когорта неслухняних діточок суттєво зменшилася.

 Вже вдруге на Миколая у його маєтку буде проведено фестиваль новорічно-різдвяної іграшки, а також чимало різноманітних конкурсів: виставка-конкурс новорічно-різдвяних композицій «Збережемо лісову красуню», конкурс виступів художніх колективів «До нас у гості – наш чудовий край іде Святий Миколай»; конкурс малюнків «Мій казковий іграшковий рай, що подарував Миколай». 

  Організатори обіцяють що сумно не буде нікому, а зігрітися можна буде безкоштовним гарячим чаєм, танцями та зимовими забавами.

Леся, 18.12.2012 08:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини