Прикарпатські винищувачі повернулись додому переможцями

   Своєрідним салютом теплових ракет відзначили успішне повернення до рідного аеродрому авіатори 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації після успішного завершення двосторонніх дослідницьких командно-штабних навчань «Чумацький шлях 2013». Як належить пілотам-винищувачам вищого класу, підполковник Геннадій Василенко та майор Максим Фединський перед посадкою на свою смугу привітались з аеродромом, зробивши над ним віраж.

Я задоволений тим, як себе зарекомендували військовослужбовці цієї бригади, - наголосив заступник командувача ПВК Захід з авіації – начальник авіації полковник Олександр Кухаренко. Навіть найскладніші завдання, які ставилися перед прикарпатцями, були виконані з високою якістю та відповідальністю. Скажу без перебільшення, що такими пілотами та техніками, які служать у114-ій Івано-Франківській бригаді тактичної авіації, може пишатись Україна!

А завдання перед пілотами і справді були нелегкими, проте цікавими. Протягом тижня вони на практиці відпрацьовували взаємодію авіації та сухопутних військ. Виконували завдання з перехоплення порушників повітряного простору, розвідки, прикриття бойових дій сухопутних військ,повітряної оборони важливих об’єктів, прикриття дій бомбардувальників і навіть проводили повітряні бої з «ворожими» розвідниками, яких прикривали інші літаки. І до честі сказати, з усіх цих повітряних учбово-бойових баталій прикарпатці виходили переможцями. Також під час навчань військовий аеродром у Івано-Франківську прийняв потужного повітряного розвідника СУ-24мр.

Навчання були цікавими і корисними, - поділився льотчик-винищувач майор Максим Фединський. – Ми багато чого навчились і дізнались. Були відпрацьовані цілі аспекти з важливих питань співпраці та ведення повітряних боїв. Тепер ми підсумуємо та опрацюємо всі отримані знання.

Відразу ж за пілотами до рідного аеродрому повернувся і весь технічний склад, який також вилітав для участі у навчаннях. Усіх військовослужбовців на рідному аеродромі, за старою авіаційною традицією, зустрічав командир 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов.

Мені дуже приємно, що військовослужбовці нашої бригади показали таку високу виучку та майстерність, - зазначив полковник Сергій Голубцов. – Сподіваюсь, що і надалі вони триматимуть цю високу планку і добре ім’я воїнів-прикарпатців.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України. 

Леся, 30.04.2013 09:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини