Прикарпатські діти вперше понюхають пороху

  На Прикарпатті розпочались навчально-польові збори з учнями випускних класів. Протягом кількох тижнів школярі, які завершили курс навчання з предмету «Захист Вітчизни», закріплюватимуть на практиці отримані знання. Кульмінацією цього стане виконання вправ зі стрільби бойовими набоями з автомату Калашникова. Планується, що в цих зборах візьмуть участь 8600 юних прикарпатців, які розстріляють понад 86 тисяч патронів.

Івано-Франківська область – одна з кращих у виконанні подібних зборів, - зазначив завідувач сектору оборонної роботи апарату  Івано-Франківської ОДА Валерій Іваненко. – Адже всі сто відсотків наших дітей виконуватимуть стрільби з справжніх автоматів, не замінюючи їх пневматичними або іншими гвинтівками.

Багато зусиль до якісного проведення зборів доклали і військовослужбовці регіону.

Нами зроблено все, щоб забезпечити на високому рівні виконання плану цих навчально-польових зборів, - наголосив заступник Івано-Франківського обласного військового комісара підполковник Любомир Демчук.З частин та установ, дислокованих в нашій області, виділені в необхідній кількості і зброя, і боєприпаси. Також командири частин спеціально підготували і скерували до роботи з школярами досвідчених інструкторів.

Основна частина стрільб буде проводитись на базі тренувального центру, що поблизу села Лисець Івано-Франківської області, та неподалік міста Коломия.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України. 

Леся, 16.04.2013 14:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини