Чиновники займуться недопущенням розповсюдження пияцтва, тютюнопаління серед молоді та підлітків

В облдержадміністрації створена робоча група з питань обстеження розташованих поблизу навчальних і дошкільних закладів об’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Очолив робочу групу заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич, а заступником став директор департаменту економіки облдержадміністрації Володимир Попович.

Робоча група створена за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка після критичних зауважень, які прозвучали на обласному форумі «Бізнес і влада –партнери» щодо діяльності таких об’єктів підприємницької діяльності. 

Члени робочої групи будуть вживати заходи щодо приведення торгівлі алкогольними і тютюновими виробами у відповідність до вимог чинного законодавства та недопущення розповсюдження пияцтва, тютюнопаління серед молоді та підлітків, проводитимуть обстеження та моніторинг торговельних закладів, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, аналізуватимуть правомірність такої торгівлі. 
Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення рекомендовано невідкладно створити аналогічні робочі групи, про роботу яких інформувати керівництво облдержадміністрації щомісяця до 15 числа наступного місяця. 

До робочої групи ввійшли фахівці відділу цінової політики та торгівлі департаменту економіки облдержадміністрації, інспекції з питань захисту прав споживачів, податкової служби, міліції, держсанепідслужби та представники громадської ради при облдержадміністрації.

Леся, 26.03.2013 09:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини