Понад півсотні військовослужбовців Івано-Франківського військового гарнізону взяли участь у загальноміській «Хресній дорозі»

Понад півсотні військовослужбовців Івано-Франківського військового гарнізону взяли участь у загальноміській «Хресній дорозі». Традиційно військовослужбовцям довірили нести хрест від 11-ої до 12-ої станції. До речі, цей хрест створено за біблійними описами, подібним до того, який ніс Ісус прямуючи на страту.

Ми завжди з вдячністю ставимось до пропозиції громади та священнослужителів Івано-Франківська взяти участь у цьому знаменному ритуалі, - наголосив заступник начальника Івано-Франківського військового гарнізону з виховної роботи підполковник Любомир Демчук.-  Це сприяє духовному вихованню наших солдат і офіцерів.

Потрібно зауважити, що військовослужбовців для участі у цій церемонії відбирають виключно на добровільних засадах. Причому бажаючих завжди чимало. Особливо потрапити на «Хресну дорогу» бажають солдати строкової служби, які приїхали до Прикарпаття із східних областей України.

Мені дуже приємно, що люди в одностроях кожного року, разом з пересічними городянами приймають участь у наших святах, - висловив свою позицію городянин Микола Мацюк. – Це свідчить про те, що українська армія дійсно з народом, що дух наших воїнів виховується в рамках високої моралі і шани до людей нашої держави. І переконаний, що таким чином вони відчують, що незалежно яким важким є твій «життєвий хрест», його завжди легше нести, коли поруч є надійні друзі.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

Фото підполковника Любомира Демчука.

Леся, 22.04.2013 16:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини