На сторожі закону у військових гарнізонах Прикарпаття

19-го квітня своє професійне свято відзначать військовослужбовці військової служби правопорядку.  Вперше на патрулювання у військових гарнізонах бійці військової служби правопорядку вийшли ще у 1995 році. З того часу вони сумлінно та відповідально стоять на сторожі дотримання законності у військових гарнізонах Івано-Франківської області.

П’ять років відділенням ВСП у Івано-Франківській області керує майор Остап Пушкар. І хоча в підпорядкуванні цього офіцера знаходиться лише шість військовослужбовців, відділення має чималі досягнення. Зокрема, свого часу вони у співпраці з органами МВС викрили та запобігли діяльності наркоторгівця, що продавав наркотики просто в одній з частин області. Крім цього, вони вислідили та затримали одного «кмітливого» начальника військового складу, який організував прямі поставки військового майна на місцевий речовий ринок, чим завдав значних збитків і державі, і репутації військовослужбовців. Також завдяки роботі підлеглих майора Остапа Пушкаря було викрито та передано органам правосуддя так званого доктора «відпустка», який за певну суму грошей нібито клав солдатів строкової служби на стаціонарне лікування до лазарету, а насправді відпускав їх додому.

  Звичайно, роботи у бійців ВСП завжди чимало. Але незважаючи на великі навантаження, мало не щоденні чергування, вони завжди сумлінно виконують свої обов’язки – слідкують за дотриманням закону та статутного порядку у військових частинах та установах Прикарпаття.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України. 

Леся, 19.04.2013 13:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини