Міжнародний центр миротворчості та безпеки готовий прийняти «Репід Трайдент-2013»

Учасники конференції з підготовки українсько-американських військових навчань «Репід Трайдент-2013», яка відбувається у Львові на базі Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного оглянули Міжнародний центр миротворчості та безпеки, де власне і проходитимуть самі навчання влітку цього року. Військовослужбовцям різних країн показали умови проживання та навчальну базу, якою користуватимуться учасники «Репід Трайдент-2013». З самого початку делегатам та керівництву навчань запропонували оглядову екскурсію  центральним військовим містечком. На прохання військовослужбовців, керівники МЦМБ продемонстрували казарми, їдальню, спортивний та тренувальний зали, місця де розгортатимуться штаби об’єднаних підрозділів тощо. Після цього представників аеромобільних підрозділів різних країн запросили провести рекогносцировку на місці де планується проводитись практичне десантування їх підрозділів в ході виконання завдань навчань «Репід Трайдент-2013» .

 Нагадаємо, що в цьому році з бортів бойових гелікоптерів стрибатимуть з парашутом 145 десантників з чотирьох країн світу. Найбільша кількість це українці – 65 військовослужбовців, з республіки Молдова прибуде 34 десантника, з Польщі 30, з Румунії 16. на даний момент ведуться уточнення які парашутні системи використовуватимуть учасники навчань. адже стрибки з гелікоптера мають свою особливість і не відомо як поведуть себе парашути, що стоять на озброєнні скажімо у Польщі при десантуванні з вітчизняного МІ-8. Крім цього на стадії уточнення знаходиться і питання використання у цих навчаннях багатоцільових вертольотів  Sikorsky UH-60 Black Hawk, так званих «Чорних яструбів», від ЗС США.

«Нам дуже сподобались всі умови, які нам продемонстрували керівники центру, - зазначив начальник тренувального сектору 6 аеромобільної бригади Збройних Сил Польщі майор Артур Вятровскі. – Ви маєте багато підготовлених висококласних об’єктів для навчання своїх військовослужбовців. Особливо мене вразили ваші стрільбища, макет літака, центр підготовки плавців, полоса психологічної підготовки, блокпост. Зрештою можу перерахувати взагалі усі об’єкти. Така робота ваших спеціалістів з забезпечення військової підготовки заслуговує поваги. Крім цього дуже добре, що ви потурбувались про те, щоб військові мали добрі побутові умови - місця для сну, особистої гігієни, дозвілля».

«Я вперше потрапив до вашого центру миротворчості, - сказав керівник оперативного відділу 22 миротворчого батальйону Збройних Сил республіки Молдова майор Тимофій Стародуб. – Я вражений тим, наскільки якісно і на високому рівні тут підготовлені і навчальні місця і об’єкти для проведення власне навчань. Можливості вашого центру просто вражають. Сподіваюсь, що наші військовослужбовці з користю для себе використають шанс провести навчання тут. А обмін досвідом між солдатами та офіцерами наших країн буде вигідний всім».

«Свого часу мені доводилось бувати ще на території тодішнього Яворівського полігону, - сказав старший офіцер з планування і логістики армії Грузії майор Георгій Акхалмосушвілі. – Тому мені є з чим порівняти. за останні 10-15 років ви зробили величезний стрибок у перед в плані організації навчань військових частин і підрозділів. Можливості цього центру дозволяють проводити якісну і різноманітну підготовку всіх частин сухопутних військ. На цій території, за допомогою створених тут навчальних місць можна придумувати і розігрувати безліч сценаріїв. Мати таку навчальну базу – мрія кожного нормального сучасного командира».

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа центр

Міністерства оборони України.

Леся, 17.01.2013 13:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини