В Івано-Франківському обласному комісаріаті підбили підсумки 2012 року

В Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті підбили підсумки роботи за  2012 рік. Протягом кількох годин керівники відділів та відповідальні військовослужбовці відверто розповідали про досягнення та проблеми, з якими їм довелось зіткнутись під час роботи у цьому році.

Серед головних досягнень прозвучало те, що весь особовий склад обласного комісаріату успішно склав відповідальні іспити перед Генеральною інспекцією Міністерства оборони України, які відбулись на початку 2012 року. Також робота військкомату була високо оцінена командуванням Збройних Сил України під час проведення навчань «Перспектива-2012», коли весь особовий склад установи вчасно і в повному обсязі виконав усі поставлені перед ним завдання.

Загалом за цей рік 13 офіцерів Івано-Франківського обласного військового комісаріату отримали чергові військові звання, а двоє були заохочені відзнаками Міністра оборони України. Багато було зроблено командуванням стосовно запобігання корупційним діям та травмування військовослужбовців. За минулий рік не було зафіксовано жодного такого випадку. Також великий крок зроблено стосовно викорінення пиятик. Кілька найбільш затятих військовослужбовців були звільнені через свою любов до оковитої. Все це позитивно вплинуло на морально-психологічний клімат у колективі. Про це свідчить хоча б те, що за рік працівникам військкомату було оголошено 461 заохочення і накладено всього 92 стягнення. Також у цьому році комісаріат повністю перейшов на ліцензійне комп’ютерне забезпечення, створив електронну базу призовників.

  Та разом з тим є чимало проблем. Одна з них – це забезпечення речовим майном. Якщо грошове утримання зараз виплачується в основному вчасно і в повному обсязі, то забезпечення військовою формою склало лише 20 відсотків від потреб особового складу.

Напевно, найболючішим питанням є перехід обласного військового комісаріату на новий штат, який вводиться з початку 2013 року. Він передбачає значне скорочення працівників та офіцерів і, відповідно, збільшення обсягів завдань для тих, хто залишиться. За останні три роки військкомат вже пережив кілька скорочень, і тому зараз керівництву установи шкода прощатись з тими, хто залишився. Адже всі вони довели своєю працею високу фаховість. Однак з нового року чимало колишніх співробітників військкомату змушені будуть стати клієнтами «Центру зайнятості». Як наголосив обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк, він особисто спілкувався з директором цієї установи і просив якнайшвидше знайти місця для його працівників. І крім того, сам особисто шукає можливості працевлаштувати членів свого колективу на підприємствах та в установах Прикарпаття.

 Традиційно завершилось підбиття підсумків нагородженням кращих підрозділів та офіцерів і працівників обласного військового комісаріату.  Загалом кращих визначали в 11-ти номінаціях. Зокрема, символічну гетьманську булаву і перехідний вимпел за перше серед районних (міських) військових комісаріатів Західного оперативного командування другий рік поспіль отримав Івано-Франківський міський комісаріат, а серед комісаріатів Івано-Франківської області кращим став Тисьменицько-Тлумацький ОРВК. Кращим керівником став військовий комісар Калусько-Рожнятівського ОРВК підполковник Володимир Шаховець. Також було нагороджено кращих офіцерів, прапорщиків, працівників, керівників відділів та служб, які упродовж всього року демонстрували стабільну і якісну роботу.

 

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа центр

Міністерства оборони України.

 

Леся, 18.12.2012 10:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини