У військових визначать IQ

 В Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті розпочала роботу комісія сухопутних військ Збройних Сил України. Упродовж двох днів усі працівники та військовослужбовці цієї установи складуть низку тестів та іспитів.

  - Кожен, хто працює в обласному військкоматі, складе тести, які продемонструють професійну придатність людини, її ступінь інтелектуального розвитку та адаптивність, - зазначив начальник комісії підполковник Олег Романов. – Крім цього, всі військовослужбовці і працівники складуть іспити з фізичної підготовки.

Подібні іспити проводяться у Збройних Силах вперше. І Прикарпаття стало своєрідним дебютантом. За словами офіцера, таке нововведення керівництва Сухопутних Військ Збройних Сил України дозволить командиру побачити неупереджену картину стосовно професійної придатності кожного офіцера й  працівника. Адже під час складання тестів до мінімуму зведено втручання людини у кінцевий результат.

Відтепер подібні заходи будуть проводитись у всіх частинах та установах Сухопутних Військ ЗСУ, які підлягатимуть реформуванню. На основі їх результатів буде складено рейтингову таблицю, яка буде мати вирішальне значення в прийнятті рішення командира стосовно того чи іншого офіцера.

  Однак неприємним є те, що скажімо тест на так зване IQ, пропонується проходити російською мовою. Як пояснили члени комісії, українського варіанту просто не було, а переклад психологічних тестів коштує дуже дорого. Також вони висловили переконання, що навіть та кількість питань, що пов’язана з складанням слів, чи частин речі суттєво не впливатиме на кінцевий результат. Адже в тесті чимало графічних та математичних питань. 

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

Леся, 06.11.2012 09:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини