В інтернеті почали продавати тести ЗНО-2010. У Центрі оцінювання якості освіти це називають «лохотроном»

Останнім часом в інтернеті можна натрапити на цікаві оголошення, стосовно продажу тестів, які будуть на ЗНО-2010. Вартість CD-диска 150 гривень.

Ось одне з оголошень такого типу: «Пропоную колекційні тестові завдання з відповідями (українська мова та література). Ці завдання збиралися протягом існування Незалежного тестування в Україні. Це джерело, звідки братимуться тестові завдання на пробному та справжньому тестуванні цього року (2010). На створення нових матеріалів немає ні фінансів, ні грошей. У кращому випадку завдання просто переставлятимуть місцями. Вивчив запропоновані завдання - склав тести. До матеріалів додаються тестові завдання з інших предметів, тренувальні тести з української мови (понад 30 тем з відповідями та поясненнями)».

Як прокоментував директор Івано-Франківського РЦОЯО Богдан Томенчук, оголошення такого типу є виключною неправдою й нечесний спосіб заробітку грошей.

«Це лохотрон, — каже Богдан Томенчук, — своєрідна тонка брехня, яка не несе за собою ні слова правди. Досі ще не існує ніякого Банку тестових завдань, а якщо й буде, то лише з грифом МОН й не для загалу».

Директор РЦОЯО також зауважив, що кращий спосіб успішно пройти тестування — це працювати й надіятися лише на себе.

old_editor, 25.01.2010 13:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини