Створення банку некопітка праця. Треба сплатити 1-5 млн. євро в НБУ. І відразу він може видати до 20 млн. євро кредиту — Олексюк

Невиплачені кредиторські заборгованості не призведуть до краху банківської системи.

Таку заяву зробив засновник антиколекторської компанії «Ваша Надія» Федір Олексюк на зустрічі із журналістами в Івано-Франківську.

«Те, що під час кризи нас закликали перш за все рятувати банківську систему, було потрібно банкам, — говорить Федір Олексюк, — Із 199 банків в Україні реально працюють 184 із них близько 150 — технічні банки, адже зараз банківська сфера є найбільш прибутковою — з однієї вкладеної гривні за рік можна отримати до 98 гривень прибутку. Повторюсь — ні одна сфера не дає стільки прибутку».

За словами Федора Олексюка, створення банку дуже некопітка праця. Потрібно лише сплатити від одного до п’яти мільйонів євро, в залежності від кола діяльності, в Національний Банк України. І відразу новостворений банк отримує право видати до 20 мільйонів євро кредиту.

«Завдяки от таким схемам нині ми і маємо світову економічну кризу, — говорить Федір Олексюк, — Це називається адекватність капіталу. Вклавши припустімо 5 мільйонів — отримуєш право надати кредитів на 20 і більше мільйонів. 15 мільйонів різниця — так створюються нові гроші».

Україна, як сказав Федір Олексюк, є дійною коровою для інших країн в тому числі.



old_editor, 25.01.2010 12:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини