На сьогодні в нас немає проблем із виплатами заробітних плат — директор школи

Медики, освітяни та працівники культури вже з 1 січня 2010 року отримують підвищені заробітні плати. Незважаючи на те, що Верховна Рада не прийняла бюджет на 2010 рік, Уряд ухвалив постанову, відповідно до якої з 1 січня цього року медики отримають надбавку за стаж, а заробітна плата освітян, які працюють в системі середньої освіти та працівників культури підвищена на 20 %.



«Як нас не лякали економічною кризою, і тим, що освітянам не будуть виплачувати заробітну плату – цього не сталося. Свого часу Юлія Тимошенко відмінила взаємозаліки, де ми по вісім-дев’ять місяців не бачили заробітних плат і тільки завдяки її ініціативам відчули себе дійсно інтелігенцією
, — говорить Любов Гордійчук, директор Комарівської школи. — На сьогодні в нас немає проблем із виплатами заробітних плат. Зарплата вчителя не досить висока порівняно з іншими галузями економіки. Тому надбавка у 20 % - це теж вагомий внесок до бюджету освітян. Те саме стосується і медиків. Люди, які пропрацювали десятки років в медичній галузі, теж заслуговують на те, аби їм платили певні надбавки. Особливо радує, що за останній рік суттєво посилилася увага Уряду на сільські ФАПи. Вони цього заслуговують».

Сьогодні казначейство й Міністерство фінансів допрацьовують останні документи для того, щоб почати проводити ці виплати. Окрім того, Уряд наполягатиме на ухваленні закону щодо надання статусу державних службовців освітянам. До того ж, всі планові видатки бюджету 2009 року, які не були профінансовані через кризові явища, будуть профінансовані в бюджеті 2010 року.

old_editor, 23.01.2010 14:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини