Перші зірочки впали на погони молодим офіцерам – випускникам Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Випускники військової кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу одягнули офіцерські однострої. Наказом Міністра оборони України шести цьогорічним випускникам присвоєно перше офіцерське звання –лейтенант. Привітати юнаків з цією подією прийшов ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський.

– Дорогі випускники, ви отримали своє перше офіцерське звання. Впевнений, що ті знання, які ви отримали в стінах нашого вузу, ви зможете використати в своїй практичній роботі. І своїм життям, своєю службою примножите славу та честь наших Збройних Сил України, – зазначив ректор.

Привітав своїх вихованців і начальник кафедри полковник Юрій Вязніцев:

– Коли ви прийшли вчитись на нашу кафедру, то були ще зовсім юними. А тепер на ваші плечі покладається відповідальна справа захисту Батьківщини. Вам випала доля продовжувати кращі традиції українського офіцерського корпусу. Сподіваюсь, що ви з гідністю пронесете крізь всю службу такі поняття, як честь і гідність офіцера України.

Від імені випускників слова подяки викладачам промовив лейтенант Тіберій Регу:

– Цього дня ми чекали і готувались до нього. Добре пам’ятаю, як п’ять років тому я разом зі своїми товаришами стояв на цьому плацу і заздрісно дивився на випуск тодішніх офіцерів. У той час нам здавалось, що п’ять років – це нескінченно довго, але вони пролетіли, як п’ять днів. Від імені всіх випускників хочу запевнити і батьків, і наших викладачів у тому, що ми завжди пам’ятатимемо вашу науку і будемо старатись стати гідними офіцерами Збройних Сил України.

Випускників також привітали присутні на урочистостях представники Міністерства оборони, викладачі кафедри та батьки. Освятив ритуал військовий капелан Івано-Франківського гарнізону отець Володимир. За словами начальника управління забезпечення ракетним паливом і пальним – заступника начальника центрального управління паливно-мастильних матеріалів ЗСУ та тилу ЗСУ полковника Руслана Кубаля, випускники цієї кафедри традиційно демонструють у військах високу підготовку та якісні знання. Також офіцер зазначив, що цьогорічні випускники проходитимуть службу у всіх регіонах України – від Харкова до Криму. На них вже чекають у військових частинах, куди вони отримали розподіл. Отримавши офіцерські посвідчення, молоді лейтенанти востаннє пройшли плацом кафедри і на прощання підкинули в небо традиційну жменьку копійок.

Того ж дня на військовій кафедрі відбулось ще одне свято – курсанти четвертого курсу склали Військову Присягу на вірність українському народові. Читаючи слова священної клятви, вони з гордістю стискали автомат. А батьки, які прийшли на це свято, не приховували своїх сліз. Мине всього рік, і ці юнаки, які щойно дали свою першу в житті чоловічу клятву, теж одягнуть офіцерські однострої.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Леся, 05.06.2012 10:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини