В частинах та підрозділах прикарпатського регіону вжито спеціальних заходів по збереженню здоров’я солдат та офіцерів

В зв’язку з важкою епідеміологічною ситуацією, що склалась у прикарпатському регіоні командирами військових частин було вжито спеціальних заходів стосовно попередження захворювань серед особового складу. Зокрема, на час проведення карантину заборонені звільнення військовослужбовців строкової служби, обмежено надання чергових відпусток. Всім батькам солдат письмово, або по телефону командування частини висловило прохання утриматись в цей час відвідування їх дітей. Натомість в частинах організовані телефоні лінії по яким батьки можуть взнати стан здоров’я своєї дитини. Три рази на день фахівці медичних підрозділів проводять огляд всього особового складу, особлива увага звертається на тих, в кого з’явились такі симптоми, як кашель, нежить біль у грудях. В медичних підрозділах підготовлені окремі ізолятори для тих кого підозрюють на захворювання на ГРВІ чи грип. А медики військової поліклініки, що знаходиться у Івано-Франківську збільшили свій робочий день.

«Окремим наказом командира військовослужбовцям нашої частини дозволено знаходитись на службі у марлевих, або хірургічних пов’язках, - зазначив заступник командира 114 бригади тактичної авіації з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук. – Та для тих, хто несе службу на контрольно-перепускних пунктах це є обов’язковою вимогою».



Також, на прохання військових цивільні служби, які забезпечують харчування частин та підрозділів, значно збільшили у раціоні цибулю та часник .

«Ще 28 листопада на базі івано-Франківського обласного військового комісаріату було розгорнуто оперативний штаб по боротьбі з епідемією, - наголосив Івано-Франківський обласний військовий комісар підполковник Геннадій Долгашов, - Ми тісно взаємодіємо з цивільними структурами охорони здоров’я, щоб на їх вимогу задіяти всі військові медичні сили та засоби, які є в нашому гарнізоні. Зокрема нами вже виділено службові автомобілі для транспортування хворих. Крім цього відповідно до рішення керівництва Міністерства оборони України проведення чергового призиву призупинено до 12 листопада. Також в усіх частинах та підрозділах заборонено проведення будь-яких масових заходів».



Всі ці заходи дозволяють уникнути високої захворюваності серед військовослужбовців частин та підрозділів, та підтримання їх в належному стані бойової готовності.

Підполковник Тарас Грень Західний інформаційний центр Міністерства оборони України.

old_editor, 02.11.2009 16:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини