У вікнах казарм теж палали свічки

Військовослужбовці Івано-франківського гарнізону взяли участь у всеукраїнській акції пам'яті жертв голодомору «Запали свічку пам'яті».

З самого ранку в частинах та установах були приспущені державні прапори, а о шістнадцятій годині після вседержавної хвилини мовчання у вікнах казарм, вартових приміщень та кімнат чергових запалали свічки. Примітно, що до цього кроку ніхто не примушував військовослужбовців. Вони це зробили за покликом власного сумління.

«Ще напередодні у всіх наших підрозділах були проведені дні інформування та лекції з гуманітарної підготовки, в яких розповідалось про жахіття голодомору на території нашої держави, — розповів заступник командира Івано-Франківської бригади тактичної авіації підполковник Олександр Кухарук. — У багатьох солдатів строкової служби, особливо тих, хто прийшов до нас із східної України, ці лекції викликали чималий інтерес».

Військовослужбовці гарнізону також взяли участь у міському громадському віче та молитві, які відбулись у суботу в Івано-Франківську.

Підполковник Тарас Грень.

Офіцер Західного інформаційного центру Міністерства оборони України.




old_editor, 29.11.2009 14:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини