Нова Громадська рада військовиків Прикарпаття: будемо проблеми вирішувати гуртом

Уперше в Україні всі військові частини й установи Івано-Франківського гарнізону та всі ветеранські організації Прикарпаття об’єднались у Громадську раду Івано-Франківського гарнізону.

  Ідея створення цієї організації належить військовому комісару Івано-Франківської області, начальнику військового гарнізону підполковнику Ігорю Павлюку.

 - Потреба в такому громадському об’єднанні визріла вже давно, - зізнався Ігор Павлюк. – Адже в нашому регіоні є чимало організацій, створених ветеранами, колишніми військовослужбовцями тощо… Всі вони різні і об’єднують різних людей, але переважно вони мають і спільні цілі. Зокрема, вирішення соціальних та побутових проблем. Також у суспільній роботі є чимало аспектів, які пересікаються з сучасним життям військових частин та установ гарнізону. Отож поява такого громадського об’єднання є цілком логічною.

 На першому ж засіданні були присутні командири всіх військових формувань гарнізону і батальйону внутрішніх військ МВС,  а також голови ветеранських організацій області. Спільно вони прийняли програму дій стосовно організації святкування Дня Збройних Сил України, а також напрацювання основних керівних документів та програми дій ради.

  - Насправді добре, що ми об’єднались у таку організацію, - наголосив голова спілки ветеранів 38-ї армії полковник у відставці Володимир Мойсеєнко. – Бо маємо чимало нагальних і болючих проблем, які можна вирішити лише гуртом. Скажімо, питання про збереження гарнізонної військової поліклініки, яка є для більшості ветеранів єдиним шансом на отримання лікування. Або, наприклад, допомога військовим частинам у вирішені питань, пов’язаних з соціальним захистом як військовослужбовців, так і членів їхніх сімей. Часто офіцери з юридичних, а то й етичних норм просто не можуть захистити себе і свої права. То чому ми, люди, які вже відслужили, не можемо їм допомогти?

  Важливо, що Громадська рада Івано-Франківського гарнізону обіцяє стати чи не найпотужнішим політичним об’єднанням міста. Адже вона буде представляти інтереси кількох десятків тисяч колишніх і діючих військовослужбовців, що мешкають в обласному центрі Прикарпаття. І на таку силу змушені будуть зважати і чиновники, і політичні діячі.


Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

 

Леся, 27.11.2012 10:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини