Перший військовий прикарпатський футбольний турнір – відбувся!

 У боротьбі за футбольний кубок начальника Івано-Франківського гарнізону взяли участь шість команд від різноманітних частин та силових структур, що дислокуються на Прикарпатті. І хоча турнір носив назву «товариський», емоції та натхнення до перемоги були на полі зовсім не жартівливими. Примхливий жереб звів докупи у чвертьфінальних іграх дві команди від авіаторів (114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації та окремого радіотехнічного  батальйону), а також збірну команду об’єднаних районних військових комісаріатів. В іншій чвертьфінальній групі опинились команди батальйону внутрішніх військ МВС України, військової кафедри Національного технічного університету нафти і газу та обласного військового комісаріату. Неупереджене судійство забезпечували спортивні судді з Івано-Франківського коледжу фізичного виховання та спорту. Першими на поля вийшли команди батальйону внутрішніх військ МВС України та обласного військового комісаріату, а також окремого радіотехнічного  батальйону та об’єднаних районних військових комісаріатів. І вже за кілька хвилин гри обидві команди з військових комісаріатів пропустили по одному голу. Можливо, такий невдалий початок підірвав дух районних комісарів, які, програвши 0-1, в іншій грі поступились суперникам 0-6 і вийшли з подальшого змагання.

Та за своїх колег з честю стояли офіцери з команди обласного військкомату. Програвши міліціонерам з мінімальним рахунком в першій грі 0-1, вони змогли у напруженому поєдинку зіграти у нічию 2-2 з командою кафедри військової підготовки, таким чином забезпечивши собі вихід у півфінал. Справжня футбольна трагедія розігралась у півфінальному поєдинку між командами обласного військкомату та військовими льотчиками. Зігравши у суху нічию в основний час, вони так і не спромоглися «розмочити» рахунок у додатковий. Долю фіналістів визначили пенальті. З золотим рахунком 5-0 до фіналу вийшли авіатори. Однак тут на них чекав непростий супротивник у вигляді бійців МВС, які перемогли всіх своїх попередніх суперників і, не втративши жодного очка, вийшли у фінал.

   Свисток головного арбітра матчу Івана Данилишина сповістив про початок фінального матчу. З перших же секунд ініціативу взяли на себе міліціонери, які широкими фланговими передачами просто затисли авіаторів біля своїх воріт. І хоча голкіпер льотчиків показував вершини майстерності, відбиваючи, здавалось би, «сухі» м’ячі, на п’ятій хвилині першого тайму йому довелось діставати шкіряну кулю з власних воріт. Та всього за кілька хвилин льотчики встановили паритет, забивши у відповідь. Таким чином другий тайм розпочався з нічийним рахунком 1-1. З кожною хвилиною другого тайму напруга на полі підвищувалась. Свого апогею вона досягла, коли голкіпер міліціонерів, пішовши на «фол останньої надії», зіграв рукою за межами воротарського майданчика. За це його було покарано жовтою карткою, а команду - штрафним ударом. Проте льотчикам так і не вдалось скористатись цією нагодою. Невдале виконання штрафного перетворилось на контратаку міліціонерів, які забили другий м’яч у ворота армійців. Не зважаючи на шалений тиск авіаторів, міліціонери ще раз розписались у воротах своїх супротивників. Таким чином з рахунком 3-1 перемогла команда батальйону внутрішніх військ МВС України. Друге місце посіли  офіцери 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації, а третє почесне місце вибороли представники Івано-Франківського обласного військового комісаріату.

 Начальник Івано-Франківського військового гарнізону підполковник Ігор Павлюк зазначив: «Початок загальногарнізоних змагань покладено! Відтепер подібні зустрічі проводитимуться кожного року, і не лише у футболі».

  Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.  

Леся, 07.11.2012 09:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини