В Івано-Франківську вшанували ветеранів футбольного клубу «Спартак»

Вчора на стадіоні «Наука» ім. Романа Микитюка, що в обласному центрі, відбулося спортивне свято присвячене вшануванню 40-річчя перемоги івано-франківського «Спартака» у першості України 1972 року та з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

Тоді, у далекому 1972 році, місцева футбольна команда здобула третє у своїй історії звання чемпіона України.

В той час його виборювали клуби другої ліги.

Прикарпатські футболісти також вибороли путівку у перший дивізіон.

Дев’ять  наступних сезонів вписані в історію франківського футболу золотими літерами. Майже 400 матчів високого рівня з клубами з колишнього Радянського Союзу провели наші віртуози м’яча…

Привітати сьогоднішніх ветеранів прикарпатського футболу завітали голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький.

«Дорогі наші чемпіони! Дозвольте сьогодні від імені Івано-Франківської обласної ради, всього депутатського корпусу, всіх співробітників апарату привітати наших чемпіонів, усіх учасників сьогоднішнього спортивного свята загалом!», – зауважив Олександр Сич, звертаючись до ветеранів «Спартака».

Голова обласної ради відзначив цінність та значення перемоги івано-франківських футболістів, їх роль у розвитку футболу на Прикарпатті в цілому.

«Ви прославили Прикарпаття! Ваша команда, її гравці та тренери, одна з найкращих в історії обласного футболу. Дивлячись сьогодні на вашу витримку, на вашу підтягнутість, хочеться побажати, щоб і ті молоді люди, спортсмени, студенти коледжу, і юні футболісти, які стоять поруч вас, рівнялися на вас та примножували вашу славу», – відзначив голова обласної ради.

Олександр Сич зазначив, що добре пам’ятає ті роки, коли навчаючись в університеті, намагався за першої ж можливості разом із друзями відвідати стадіон «Кристал» й на власні очі побачити гру місцевої футбольної команди.

«Я переконаний, що всі разом ми зробимо так, щоб в області й надалі був сильний та видовищний футбол, щоб він славив Прикарпаття», – резюмував Олександр Сич.

З нагоди свята також відбувся матч між збірними командами ветеранів Івано-Франківської області та ветеранів «Спартака».

Футбольний матч обслуговувала суддівська бригада на чолі з арбітром ФІФА Мирославом Ступаром, асистували якому Тарас Клим та Василь Ольшанецький. 

Завдяки влучним пострілам гравців «Спартака-1972» Віктора Аністратова та Володимира Мельниченка перемогу у товариському протистоянні з рахунком 2-0 здобула команда ветеранів «Спартака». 

Леся, 13.09.2012 09:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини