В Івано-Франківську стартує перший міжнародний фестиваль футболу «Великий м'яч»

В Івано-Франківську 21-22 квітня стартує перший міжнародний фестиваль футболу «Великий м'яч», який має на меті за допомогою футболу об'єднати людей навколо культурних та духовних цінностей, створити дружню атмосферу та позитивний настрій на передодні проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012.
Як розповідає автор ідея та співорганізатор фестивалю Раґулі Власідзе, саме з Прикарпаття розпочинається «Великий м'яч», адже саме тут виник задум його створення.

«Я живу в Україні вже 20 років, з них 4 - на Прикарпатті. Саме тут зародилася ідея фестивалю. Цей писанковий край, його духовна сила та краса, творча енергія українського народу надихали мене. «Великий м'яч» - це духовне серце України. Ми хочемо сьогодні достукатися до людей через творчу призму», - відзначив Раґулі Власідзе.

Символом фестивалю є Великий м'яч, який у два рази більший від стандартного футбольного м'яча. Він розмальований орнаментами, які поєднують трипільську символіку, сокальські і космацькі мотиви. Під час Народного Євро, така друга назва фестивалю, у футбол зіграють дитячі та дорослі аматорські команди. Правила гри дуже прості: грають дві команди по 5 осіб. Гра триває 2 тайми по 7 хвилин кожен.
Фестиваль пройде на площі біля міського озера, урочисте відкриття відбудеться 21 квітня о 15.00.
Також, на відвідувачів чекає величезний святковий пиріг у формі футбольного поля, вечірка під відкритим небом «Футбол об'єднує», а ввечері 22 квітня о 21.00 у неба запустять сотні «Футбольних ліхтарів».

Після Івано-Франківська «Великий м'яч помандрує» у Харків, Львів, Київ, Донецьк, Ватикан, Берлін, Париж, Лондон, Варшаву, Москву.

Леся, 20.04.2012 13:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини