Футболістки «Нафтохіміка» стали бронзовими призерами міжнародного турніру

У рамках підготовки до першості України дівоча футбольна команда „Нафтохімік” (Калуш) взяла участь у Фестивалі футболу для дівчат і хлопчиків різних вікових груп, що 5-8 серпня проводився у шведському місті Тімра. Учасниками цього міжнародного футбольного турніру були 53 дівчачі та 111 хлопчачих команд з різних країн Європи. Як хлопчики, так і дівчата змагалися між собою в п’ятьох вікових групах, наймолодшу з яких складали дев’ятирічні діти, а найстаршу – юні футболісти і футболістки 1993-1994 років народження.

 

Дівоча команда „Нафтохімік”, сформована з 15-16-річних футболісток, які навчаються та проживають в Івано-Франківській школі-інтернаті №1, а займатися футболом мають можливість в Івано-Франківській ДЮСШ №3, на турнірі в Швеції зіграла за чотири дні шість матчів.

 

„Всіх команд у нашій віковій групі було вісім, – розповідає тренер футболісток „Нафтохіміка” Іван Олійник. – Організатори змагань, провівши жеребкування, сформували з них дві підгрупи, де кожній з команд необхідно було зіграти по три матчі. Команда „Нафтохімік” у своїй підгрупі посіла третє місце, звівши внічию 0:0 поєдинок зі шведською місцевою командою „Tімра”, поступившись з рахунком 1:4 команді „Саєва” з Фінляндії та обігравши латвійську команду „Содерм” з рахунком 7:1.

 

Надалі змагання вже проходили за олімпійською системою „програв – вибув”. На стадії 1/4 фіналу футболісткам „Нафтохіміка” довелося зустрітися з ще однією шведською командою „Екемес”, яка посіла у своїй підгрупі друге місце. У цьому подинку перемогу здобула наша команда з рахунком 2:1. Однак у півфіналі їй знову попалася фінська команда „Саєва”, яка й цього разу виявилася сильнішою. Поєдинок завершився з рахунком 3:0 на користь фінок.

 

В останній день змагань команда „Нафтохімік” зіграла матч за третє місце з польською командою „GOLF”, яку обіграла з рахунком 1:0, здобувши таким чином бронзові медалі міжнародного футбольного турніру в Швеції. А його переможцем стала фінська команда, якій футболістки „Нафтохіміка” двічі поступилися”.

 

За словами Ігоря Олійника, у складі нашої команди кращим бомбардиром турніру в шведському місті Тімра стала нападниця Ангеліна Молошик, яка забила п’ять голів. На рахунку Марії Михайлюк, яка в „Нафтохіміку” є гравцем середньої лінії, чотири влучні постріли.

 

Василь Ткачук

Леся, 16.08.2010 17:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини