БК «Тирлич» - у фіналі Першої ліги України

Минулого тижня у Коломиї вперше проходили фінальні ігри І ліги чемпіонату України з баскетболу групи Захід. За нагороди змагалися чотири команди, а саме: «Чернівці», «Сарни», «Ужгород» та коломийський БК «Тирлич». 

Першого ігрового дня баскетбольний клуб «Чернівці» поступився команді «Сарни» з рахунком 69:70. Попри те, що буковинці вели в рахунку упродовж усього матчу, на останніх хвилинах суперникам вдалося таки їх наздогнати. З мінімальною перевагою в одне очко вигравав БК «Чернівці» – 69:68, і за дві секунди до закінчення гри гравці БК «Сарни» пробили два влучних штрафних, як результат – 70:69 на користь БК «Сарни».

Що ж до поєдинку БК «Тирлич» – БК «Ужгород», то безперечне лідерство з перших же хвилин показали коломийські баскетболісти. Перевага у 20 очок трималася протягом усієї гри, суперники не мали жодного шансу наздогнати коломийську команду. Матч завершився з розгромним рахунком 91:62 на користь БК «Тирлич». 

Другого ігрового дня за 1–2 місце боролися «Сарни» і «Тирлич», а за 3–4 – відповідно «Ужгород» та «Чернівці». 

Баскетболісти БК «Ужгород» після поразки від «Тирлича» зібрались із силами і обіграли чернівецьку команду з рахунком 101:60, цим самим виборовши бронзу. В фінальному поєдинку «Тирлич» – «Сарни» все вирішили три кидки. В рівній боротьбі фортуна стала на бік гостей, і з мінімальною перевагою БК «Сарни» завоювали золото чемпіонату, коломийський БК «Тирлич» у підсумку другий.

Всі чотири команди вже на початку травня позмагаються за нагороди чемпіонату України І ліги, який відбудеться у Кіровограді. У групі Центр першість виборов БК «Біла Церква», срібло ж  у БК «Кіровоград», третє місце – у БК «Спарта» з м. Дніпропетровська, на четвертій сходинці опинився БК «Азовмаш-2» з м. Маріуполя.

У першій грі коломийці зустрінуться з баскетбольним клубом «Спарта», тож відпочивати «тирличани» часу не мають і вже нині напружено готуються до відповідальних матчів. 


Оксана Островська

Леся, 23.04.2013 17:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини