Вперше за чотирирічну історію клубу ми переконливо виграли усі 20 ігор з 20 – тренер БК «Тирлич»

Завершився останній тур регулярного чемпіонату України I ліги з баскетболу. Цього року баскетбольний клуб «Тирлич» показав абсолютний результат – коломийська команда виграла усі 20 ігор з 20.

29 і 30 березня «тирличани» зустрілися в Ужгороді з місцевою командою, яка посідала 2 місце чемпіонату. Навіть попри те, що довелося грати в гостях, на результат коломиян це не вплинуло.

В першій грі коломийські баскетболісти переконливо перемагали суперника протягом двох періодів, проте у третьому ужгородці майже наздогнали «Тирлич». В останній 10-хвилинці коломийський клуб не здав позицій і володарям майданчику не поступився. Тож, як результат, – 86:83 на користь БК «Тирлич».

Другого ігрового дня з перших же хвилин коломияни обрали атакувальну тактику, яка дозволила відірватись від БК «Ужгород» більш як на 30 очок та протягом усієї гри вести в рахунку. Фінальний свисток судді зафіксував рахунок 91:69 на користь БК «Тирлич».

Найрезультативнішими гравцями коломийського «Тирлича» стали граючий тренер команди Андрій Романиця, Олександр Целюк та Віктор Сачук.

Результатом регулярного чемпіонату України I ліги з баскетболу керівництво баскетбольного клубу задоволене, адже це вперше в своїй історії на даному етапі команда показала абсолютний результат.

«Вперше за чотирирічну історію клубу ми переконливо виграли усі 20 ігор з 20. Це свідчить про те, що ми не стоїмо на місці. Рівень гравців зростає з кожним роком, ми наполегливо тренуємося, аби показати відмінний результат. Наш цьогорічний результат виступу в чемпіонаті лише підтвердив нашу готовність виступати у вищій лізі», – наголосив граючий тренер БК «Тирлич» Андрій Романиця.

Його підтримує і президент клубу Роман Бортейчук. 

«Хлопці показали, що рівень першої ліги вже переросли у професійному плані. Не знаю як складеться ситуація в Коломиї наступного року, але для того, щоб грати у вищій лізі, про що мріють хлопці і до чого вони дійсно готові, треба мати відповідний зал, а Коломия його не має і за теперішньої влади навряд чи матиме. Зараз є лише розмови без будь-яких натяків на реальні кроки і дії. Поставлені завдання команда виконала на всі 100 відсотків, сподіваюсь, і в подальшому хлопці потішать вболівальників видовищною грою та гучними перемогами», – сказав Р. Бортейчук.

Вже 12-14 квітня відбудуться ігри плей-офф у двох групах.

У першій групі на майданчику зустрінуться баскетбольні клуби зі Львова, Рівного, Коломиї та Чернівців, у другій – з міст Сарни, Житомира, Ужгорода та Кам’янця-Подільського.

 По дві команди переможниці в кожній групі вийдуть до фіналу, де і буде розіграно комплект нагород.

 

 

Леся, 02.04.2013 14:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини